Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, τιμάει την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

…..Η γυναίκα της προσφυγιάς είναι δέκα φορές κυνηγημένη. Δεν υπάρχει πιο κυνηγημένος άνθρωπος στον πλανήτη. Θήραμα στο σαφάρι πολέμων, δεσμοφυλάκων, μαυραγοριτών και νταβατζήδων. Μεγαλωμένη σε σκληρή πατριαρχία, συρρικνώνει την ύπαρξη της από παιδί, αν όχι απ’ την κοιλιά της μάνας της. Βομβαρδισμένη και ανέστια, πενθεί θανάτους, χωρίς καν τάφους για να θρηνήσει….

Η φετινή Επέτειος, με φόντο το αιματοβαμμένο τοπίο στην Ουκρανία, όπου η κραυγή της Ουκρανής πρόσφυγα, μητέρας και εργάτριας ενώνεται με τις κραυγές της Κύπριας, της Παλαιστίνιας, και της Σύριας, της Αφγανής, και της Λίβυας και τόσων άλλων γυναικών θυμάτων της γεωστρατηγικής βίας των (ένθεν κακείθεν) ισχυρών, δεν αποτελεί “γιορτή”, αλλά πληγή ανοιχτή για την ανθρωπότητα.

Η πραγματικότητα παραμένει ωμή και αμείλικτη για την άνιση αμοιβή και τη μερικά αδήλωτη εργασία, τις απολύσεις, την ανεργία και τελικά την περιθωριοποίηση των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι ευάλωτες λόγω διαφορετικής ηλικίας, εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, το οποίο οφείλει πολλά στη συλλογική συμμετοχή και αγωνιστική δράση των γυναικών, συνεχίζει να έχει “αιχμή του δόρατος” των διεκδικήσεών του την πραγματική κατάκτηση της ισότητας σε όλους τους τομείς (κοινωνικό, εργασιακό, οικογενειακό). Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, αποτίοντας τον πρέποντα σεβασμό στη σημαντική προσφορά της γυναικάς, από το όποιο κοινωνικό και αγωνιστικό μετερίζι, καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα συνδικάτα τους, μη διστάζοντας να καταγγέλλουν κάθε φαινόμενο ανοίκειας συμπεριφοράς στην εργασία τους και αλλού.

Κάθε μέρα του χρόνου, και όχι μόνον αυτή, πρέπει να είναι ένα αγωνιστικό λιθαράκι για τη θεσμική οικοδόμηση και στήριξη της πραγματικής τους ισότητας.

ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ – ΜΗΤΕΡΑ – ΑΝΕΡΓΗ ΜΟΝΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα