Ν. Χοσάδας στον Real Voice: Ο Πούτιν θέλει προσάρτηση των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ

Ξεκίνησε το πρωί η απομάκρυνση των αμάχων από το Κίεβο και άλλες τέσσερις ουκρανικές πόλεις, μετά τη νέα κατάπαυση του πυρός της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και τη συνεννόηση με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την πόλη Σούμι έχουν ξεκινήσει 35 λεωφορεία με άμαχους πολίτες. Ήδη στην Πολωνία έχουν καταφύγει περίπου 1,2 εκατ. Ουκρανοί, αριθμός που θα αυξηθεί δραματικά.

Στη χώρα μας από την έναρξη του πολέμου έχουν φτάσει συνολικά, 5.421ένας Ουκρανοί πρόσφυγες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί ενώ το Κίεβο παραμένει σε ασφυκτικό κλοιό.

Για τη ρωσική εισβολή που δέχεται για 13η ημέρα η Ουκρανία, μίλησε σήμερα στον Real Voice, σχολιάζοντας όσα εκτυλίσσονται στη χώρα, ο Αντιστράτηγος ε.α. Νείλος Χοσάδας, στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα”, με τον Τέρη Χατζηιωάννου.

Αναλυτικά ο κ. Χοσάδας τόνισε:

“Είμαστε στη 13η μέρα από την έναρξη του πολέμου, έχουμε μία κατάπαυση του πυρός όπως ανακοινώθηκε στις 9:00 για διάνοιξη των ανθρωπιστικών διαδρόμων κάτι που δύο φορές (χθες και προχθές) είχε αποτύχει αν δεν κάνω λάθος για την απομάκρυνση δηλαδή των αμάχων από αυτές τις περιοχές.

Στην περιοχή του Κιέβου συνεχίζεται η περίσφιξη της πόλης με έλεγχο των προαστίων και μικρές προσβολές ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, στα Ανατολικά αν καταληφθεί το Χάρκοβο δεν θα υπάρχει καμία άλλη αντίσταση μέχρι τον Δνείπερο ποταμό και στα νότια η εγκατάλειψη της Μαριούπολης θα ανοίξει το δρόμο προς την Οδησσό και θα ελέγξει πλήρως την αζοφική Χερσόνησο, θα αποκόψει την Ουκρανία από κάθε θαλάσσια πρόσβαση στη Μαύρη θάλασσα και θα αυξήσει έτσι τη ρωσική ΑΟΖ με τεράστια μεγέθη.

Δηλαδή ο σκοπός του Πούτιν είναι να αποκόψει την Ουκρανία από τη θαλάσσια πρόσβαση (να μην έχει καθόλου πρόσβαση στη θάλασσα) και να καταλάβει και ένα μέρος του Κιέβου, εκεί που είναι τα όρια του Δνείπερου ποταμού. Το όνειρο του Πούτιν είναι μία προσάρτηση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πιστεύω ότι είναι ο τελικός σκοπός του.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα κομβόι τόσων χιλιομέτρων και να μην είναι δυνατή η προσβολή του από το ουκρανικό Πυροβολικό ή την Αεροπορία της Ουκρανίας, πρόκειται μάλλον για προπαγανδιστικές ενέργειες. Δηλαδή δεν μπορεί αυτή η φάλαγγα να παραμείνει έτσι σε ανοιχτό χώρο τόσα χιλιόμετρα και να μην προσβάλλεται από πουθενά ούτε από βολές πυροβολικού ούτε από αέρος είναι αφύσικο δηλαδή αυτό που συμβαίνει, δεν είναι λογικό για μένα.

Στις μεγάλες πόλεις ο πόλεμος διεξάγεται εντός κατοικημένων περιοχών και εκεί είναι δύσκολα για τους Ρώσους γιατί δεν τισ γνωρίζουν. Άλλο να κάνεις πόλεμο σε ανοιχτό πεδίο κι άλλο εντός κατοικημένων περιοχών, οπότε το πλεονέκτημα το έχουν οι Ουκρανοί.

Σφαγές μεταξύ αμάχων σε αυτές τις περιοχές γίνανε και από τους μεν και τους δε, δηλαδή δεν είναι το δίκαιο μόνο στους Ουκρανούς ή τους Ρώσους.

Θα το δείξει η ιστορία αν πήραμε τη σωστή απόφαση, αλλά πιστεύω από τη στιγμή που είσαι σε έναν Οργανισμό, όπως το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά που κάνει. Νομίζω ότι ήταν σωστή η απόφαση, όμως με μία μικρή υποσημείωση ότι και το ΝΑΤΟ πρέπει να το έχουμε μαζί μας αν χρειαστεί.

Είναι λεπτές ισορροπίες γιατί έχουμε αρκετά σημαντικό αριθμό ομογενών στις περιοχές αυτές, νομίζω είναι 300.000. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ουδετερότητα πολλές φορές κάνει κακό, αλλά πρέπει να υπάρχει σύνεση.

Τώρα αν ήταν σωστή αυτή η ενέργεια ή όχι θα το κρίνει η ιστορία. Η ανθρωπιστική βοήθεια έπρεπε να πάει.

Αν ο Πούτιν δεν πετύχει τους στόχους του που είναι η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας,η κατάργηση της κυβέρνησης του Ζελένσκι,η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους,η αναγνώριση του Ντόνετσκ ως ανεξάρτητο και αλλαγές στο Σύνταγμα που να απορρίπτουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσει ο Πούτιν, θα πάει μέχρι τέλους”, είπε καταλήγοντας ο κ. Χοσάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα