Ν.Σαντορινιός: Επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Ρόδου

Την ανάγκη επαναλειτουργίας των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Ρόδου τόνισε σε σημερινή Ερώτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μεταφέροντας τις ανησυχίες των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ρόδου, ζήτησε απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το αν υπάρχει σχεδιασμός και πρόθεση για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων δομών, με την πρότερη μορφή τους, και πότε αυτός προσδιορίζεται χρονικά. Επίσης ζήτησε από το Υπουργείο να ενισχύσει το πλαίσιο μέριμνας που οι δομές αυτές παρέχουν στα μέλη τους.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην Ερώτησή του, η οποία και συνυπογράφεται από την αρμόδια Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Φωτίου, τα Κ.Α.Π.Η και τα ΚΗΦΗ αποτελούν για χρόνια θεσμούς που προασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Σκοπός τους είναι η κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, συμβάλουν στην κοινωνικοποίησή τους. προσφέρουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν σημαντικά στην δημιουργική απασχόληση των μελών τους. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας οι συγκεκριμένες δομές ανέστειλαν την λειτουργία τους, με κρατική εντολή, η οποία όμως, παρά την καλυτέρευση των υγειονομικών δεδομένων και τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων για άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων, ακόμη δεν έχει αρθεί, με αποτέλεσμα τα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ να παραμένουν κλειστά, στερώντας από τα μέλη τους σημαντικές για την υγεία και την ευεξία τους, υπηρεσίες.

Πιστεύαμε, υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ότι η επίκληση, εκ μέρους της Κυβέρνησης, του όρου «αναστολή» θα σήμαινε και την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ και ΚΑΠΗ, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά διαψευστήκαμε. Τα Κ.Α.Π.Η του Δήμου της Ρόδου ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1985, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να επιλέγουν τη συγκεκριμένη δομή για να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ αντιστοίχως τα ΚΗΦΗ του Δήμου για χρόνια στηρίζουν τους αδύναμους ηλικιωμένους του νησιού. Η παραπομπή της έναρξης επαναλειτουργίας τους στις καλένδες, εκτός του ότι δείχνει την σοβαρή υποβάθμιση που το Κράτος Πρόνοιας έχει υποστεί με αυτή την Κυβέρνηση, επηρεάζει ευθέως και την ψυχική, σωματική και πνευματική κατάσταση των ανθρώπων της τρίτης και τέταρτης ηλικίας.  ​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα