Στη Ρόδο, στις 24 – 25 Νοεμβρίου, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) – (audio)

Στις 21 Οκτωβρίου η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2021 - 2027

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2022, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), όπως ανακοίνωσε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, είπε ότι θα συμμετάσχουν σε αυτό περισσότεροι από 150 σύνεδροι, ενώ σημαντική θα είναι η εκπροσώπηση της κυβέρνησης, με την παρουσία πολλών υπουργών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεδομένου του γεγονότος ότι το φετινό συνέδριο της ΕΝΠΕ συμπίπτει με την έναρξη υλοποίησης  του νέου ΕΣΠΑ και των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Οι θεματικές του συνεδρίου θα οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ το βέβαιο είναι ότι θα υπάρχει ειδική θεματική για τη νησιωτικότητα.

Σε ότι αφορά το νέο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε σήμερα ότι η πανηγυρική έναρξη του Προγράμματος θα γίνει με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης, στις 21 Οκτωβρίου 2022, στη Ρόδο.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι, μέχρι το τέλος του έτους να βγουν στον αέρα οι πρώτες προσκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, για την ένταξη έργων και δράσεων στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2021 – 2027

 

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα