Κώστας Ταρασλιάς: Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας απίστευτα δημοκρατικός άνθρωπος

 

Της Ρένας Παυλάκη

«Σε καμία περίπτωση ο δήμαρχος δεν ήθελε να αποτρέψει μια συζήτηση για ένα θέμα που απασχολούσε μέλη της δημοτικής αρχής, που γίνονται αποδέκτες του προβλήματος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Ταρασλιάς, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Real Voice και την Ρένα Παυλάκη, σχετικά με το θόρυβο που προέκυψε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του θέματος των ελαφιών.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις ατυχείς δηλώσεις που έγιναν για το θέμα και που είχαν ως αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις και αρνητική δημοσιότητα και εκτός Ρόδου, ο κ. Ταρασλιάς είπε πως «μπορεί να στενοχωρήσω κάποιους συναδέλφους, όμως η διατύπωση πολιτικού λόγου είναι θέμα εμπειρίας και χαρίσματος».

«Ο Δήμαρχος μας, ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας απίστευτα δημοκρατικός άνθρωπος. Θεωρεί ότι οι άνθρωποι που έχει εμπιστευθεί και που είναι σε θέσεις ευθύνης μπορούν και έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν προτάσεις. Ζούμε κάτι τελείως διαφορετικό από τον συγκεντρωτισμό που γνωρίσαμε σε προηγούμενες περιόδους. Θεωρεί λοιπόν ότι οφείλει να ακούσει τον συνεργάτη του ο οποίος είναι ο καθ’ ύλιν αρμόδιος για την εν λόγω περιοχή και του ασκείται μεγάλη πίεση. Θεωρεί επίσης ότι πρέπει να γίνει ένας δημόσιος διάλογος και να ακουστούν γνώμες. Ποτέ, μα ποτέ ο Αντώνης Καμπουράκης δεν είπε σε συνάδελφο «δεν θα το κάνεις». Αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό, είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για μας που είμαστε δίπλα του», εξήγησε ο κ. Ταρασλιάς, πρόσθεσε ωστόσο ότι η συζήτηση «ξέφυγε» με τρόπο που αδίκησε τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής, οι θέσεις οποίας αποτυπώθηκαν με σαφήνεια στην ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δήμος Ρόδου.

«Δυστυχώς η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε κάποιες παραμέτρους που εξέθεσαν αυτούς που τις έθεσαν. Όταν κάνουμε δημόσιο διάλογο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε ότι «τα ρητορικά ερωτήματα, δεν είναι θέσεις. Μεταφέρουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ρόδου βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Από εκεί και πέρα, καλές οι αστικές ευαισθησίες, αλλά υπάρχει και ένας κόσμος που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και ο Δήμος, ακόμα και αν δεν έχει την αρμοδιότητα, οφείλει τουλάχιστον να το συζητήσει και να συνδράμει με κάποιον τρόπο το έργο του Υπουργείου. Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς λόγω μη αρμοδιότητας».

 Ακούστε τον εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα