Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκλεβε τα καλώδια οδοφωτισμού από την Ε/O Ρόδου Λίνδου

Της Ρένας Παυλάκη

Εξαρθρώθηκε πλήρως από την Ελληνική Αστυνομία η σπείρα που τους τελευταίους μήνες είχε ξηλώσει από την Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου καλώδια οδοφωτισμού μήκους 7 χλμ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real Voice, έχουν συλληφθεί 6 συνολικά άτομα. Οι 5 είναι ημεδαποί νεαροί από χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού, οι οποίοι είναι οι δράστες των κλοπών, ενώ ο 6ος συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης μάντρας, στον οποίο η σπείρα πουλούσε τα κλοπιμαία.

Στην κατοχή των πέντε νεαρών βρέθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την αποξήλωση των καλωδίων, καθώς και τα 500 μέτρα καλωδίων που ξήλωσαν προσφάτως και που προφανώς δεν είχαν προλάβει ακόμη να το πουλήσουν.

Τα ευρήματα αυτά  της Αστυνομίας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη δράση της σπείρας και την ταυτοποίηση των δραστών.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα κρούσματα κλοπής καλωδιώσεων από την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, σημειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε μέσα σε λίγες μέρες είχαν κλαπεί  6,5 χλμ καλωδίων. Πριν λίγες μέρες, ένα ακόμα κρούσμα κινητοποίησε και πάλι την Αστυνομία, η οποία, αυτή τη φορά κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος πριν λίγο δήλωσε στα social media τα εξής:

“Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση της σπείρας των κλοπών των καλωδιώσεων οδοφωτισμού της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου.

Η ενημέρωση που λάβαμε από την ΕΛΑΣ για την σύλληψη έξι προσώπων, μεταξύ αυτών και του αγοραστή των κλαπέντων υλικών, ήταν η απάντηση που η κοινωνία μας στο σύνολο της ζητούσε από έναν οργανισμό που εμπιστεύεται. Η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας, μας αφορά όλους”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα