Ικανοποίηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ για την προγραμματική σύμβαση της β’ φάσης των έργων ύδρευσης από το Φράγμα Γαδουρά – Τι δηλώνουν και οι Πρόεδροι Λίνδου και Γενναδίου

Την ικανοποίησή του για την έγκριση υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΡ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την έναρξη της β’ φάσης των έργων ύδρευσης Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Αφάντου από το Φράγμα Γαδουρά, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Γιάννης Καμπούρης, μετά την έγκριση που ελήφθη χθες από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί της Ρόδου που αφορά στην ύδρευση Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Αφάντου, μαζί με την κατασκευή νότιου υδραγωγείου και διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας του σημερινού υδραγωγείου στην θέση Χαράκι, από 60.000 σε 120.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως.

“Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση ως ΔΕΥΑΡ να υπογράφουμε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ο οποίος μπαίνει σαν εγγυητής), μετά και την χθεσινή απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, με 9 υπέρ και 2 κατά. Το νερό είναι ένας φυσικός πόρος που έχει τεράστια σημασία και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανεπάρκεια. Και οι υδάτινοι ορίζοντες της Ρόδου δεν είναι στην καλύτερη φάση από την υπεράντληση. Πλέον, μέσα από αυτό το μεγάλο έργο θα καλυφθούν οι προαναφερθείσες περιοχές με άφθονο νερό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπούρης.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΙΝΔΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Με ανακούφιση και ιδιαίτερη ικανοποίηση σχολίασαν τη σημαντική αυτή εξέλιξη οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γενναδίου και Λινδίων Σταύρος Ακκούρης και Βαλάντης Λάμπης.

Ο κ. Λάμπης έκανε λόγο για ένα τεράστιο έργο που δεν εξασφαλίζει μόνο την ποσότητα, αλλά και την ποιότητα του νερού και θα δώσει ανάσα όχι μόνο στα νοικοκυριά, αλλά και στις επιχειρήσεις.

Και ο κ. Ακκούρης επισήμανε ότι το μεγαλόπνοο έργο θα βάλει τέλος στην έλλειψη νερού και την υφαλμύρωση των δεξαμενών.

“Η υδροδότηση από το φράγμα του Γαδουρά για τη Νότια Ρόδο είναι ένα αρκετά μεγάλο έργο που θα βάλει τέλος στην έλλειψη νερού αλλά και στην εφαρμογή δόση των γεωτρήσεων λόγω υπεράντλησης και πολλές φορές όταν η χειμερινή περίοδος που διανύετε είναι με λειψυδρία από κει και μετά τα προβλήματα Είναι τεράστια και μεγάλα. Το μεγάλο ευτύχημα είναι ότι προβλέψαμε τις ξενοδοχειακές μονάδες που γίνονται στην νότια Ρόδο και ενοποιήσαμε τα δίκτυα του Ασκληπειού, του Γενναδίου και της Λαχανιάς για να μπορέσουμε να δώσουμε και νερό στο Βάτι. Με αυτή την κίνηση μπορέσαμε και κρατήσαμε τις ξενοδοχειακές μονάδες να μην έχουμε προβλήματα στην ύδρευση”, δήλωσε ο κ. Ακκούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα