Γ. Ματσίγκος: Εφικτός ο στόχος για 2 εκατομμύρια αφίξεις τη νέα σεζόν- Θα ξεπεράσουμε το 85% του 2019

Ψυχραιμία και όχι πανικό ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου συνέστησε μιλώντας στον Real Voice ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, λόγω της ανησυχίας για από την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε ότι είναι εφικτός ο στόχος ότι θα ξεπεράσουμε το 85-90% του ’19 με 2 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών, ενώ φέτος θα πρέπει να ξεχάσουμε τις δύο τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου, χωρίς να προκαλείται ιδιαίτερη ζημία, αφού οι εκτιμήσεις με βάση τον προγραμματισμό προέβλεπαν 150.000 αφίξεις, εκ των οποίων οι 120.000 από τη Ρωσία και οι 30.000 από την Ουκρανία. “Γνωρίζουμε τον προγραμματισμό. Πάμε πολύ καλά και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε το στόχο που βάλαμε. Θα τα καταφέρουμε και θα το πετύχουμε”, υπογράμμισε.

Παράλληλα ο κ. Ματσίγκος σημείωσε ότι παρά την αύξηση της ενέργειας, το κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιριών και των τουριστικών πακέτων, δεν θα επηρεασθεί ιδιαίτερα η σεζόν γιατί ο κόσμος μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας θέλει διακαώς να ταξιδέψει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΡΟΔΟΥ

“Είναι πολύ νωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη επί του παρόντος αν θα υπάρχουν ακυρώσεις στα slots των αεροπορικών εταιριών, λόγω της ουκρανικής κρίσης”, σχολίασε από την πλευρά του στον Real Voice ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

Δεδομένο θεωρεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επηρεάσει τις αφίξεις από Ρωσία και Ουκρανία. Ωστόσο, ο αριθμός των αφίξεων από τις δύο χώρες που πέρυσι, επί συνόλου 1.300.000 αφίξεων στη Ρόδο ήταν μόνο 40.000, δεν αποτελεί ικανό μέγεθος για να επηρεάσει την πορεία της προσεχούς σαιζόν που προμηνύεται εξαιρετικά καλή.

Όπως είπε στον Real Voice, οι χώρες απ όπου η Ρόδος αντλεί το κύριο και μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα, δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις. Συμφώνησε ότι η οικονομική κρίση λόγω του ενεργειακού θα επηρεάσει αναπόφευκτα τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ευρωπαίων, ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπερισχύσει η έντονη ανάγκη για ταξίδια, μετά από δύο χρόνια περιορισμών της πανδημίας. Και η Ρόδος έχει αποδείξει τόσο το 2020, όσο και το 2021 ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός, γεγονός που θα αποτυπωθεί στις αφίξεις του προσεχούς καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα