Πόσο θα επηρεάσει τον Τουρισμό της Ρόδου ο πόλεμος στην Ουκρανία – Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΞΡ Μ. Μαρκόπουλου

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των ξενοδόχων της Ρόδου, όπως και ολόκληρης της χώρας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα τουριστική περίοδο που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του, εκτιμώντας ότι οι προβλέψεις μιλούν για μια πολύ καλή χρονιά, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η παρούσα σύρραξη στην Ουκρανία θα επηρεάσει τις όποιες τουριστικές ροές είχαν προγραμματισθεί για φέτος από Ρωσία και Ουκρανία.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν παρατηρούνται ακυρώσεις τουριστικών πακέτων για την περιοχή μας, τονίζοντας ότι “δεν μπορούμε να πούμε ότι το φρενάρισμα των κρατήσεων αυτών των τριών ημερών είναι ενδεικτικό, αλλά σίγουρα θα επηρεαστούν και θα υπάρξουν οπωσδήποτε συνέπειες. Το αίσθημα της ανασφάλειας είναι διάχυτο σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά οπότε είναι κάτι που δε βοηθάει ούτε στις κρατήσεις, ούτε στη θέληση του κόσμου να ταξιδέψει. Είμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου οπότε αυτά τα γεγονότα δυσχεραίνουν τουλάχιστον την αρχή της σεζόν που πάντα είναι μια περίοδος χαμηλής πληρότητας και χαμηλής τιμής για τα ξενοδοχεία”.

“Ευελπιστούμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα, σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά και δεν είναι τόσο εύκολο να τις καλύψουμε από άλλες αγορές, γιατί οι Ρώσοι πελάτες έχουν κάποια χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται εύκολα σε άλλους πελάτες. Ξοδεύουν με ένα διαφορετικό τρόπο τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στην τοπική αγορά και δεν είναι τόσο εύκολο να πεις ότι 100.000 Ρώσους θα τους αντικαταστήσω από 100.000 Γερμανούς π.χ. Επίσης, συνήθως κάνουν μεγάλες παραμονές σε ακριβούς τύπους δωματίων και υπάρχουν και ξενοδοχεία που το μείγμα marketing τους εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική αγορά, οπότε δεν είναι εύκολο μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να συνάψουν συμβόλαια με άλλες αγορές που πιθανότατα δεν είχαν επενδύσει σ’ αυτές”, επισήμανε σχετικά.

Καταλήγοντας ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι “Όλες οι χώρες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή αυτή τη στιγμή η φινλανδική αγορά έχει σχέση, η σουηδική αγορά και η πολωνική αγορά είναι γείτονες και στα σύνορα τους συμβαίνει αυτή η πολεμική σύρραξη, οπότε σίγουρα θα επηρεάσει”, είπε καταλήγοντας.

ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΞΡ

Ο κ. Μαρκόπουλος τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της Ρόδου μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, για συμφωνία με εταιρία που δεν είναι τοπικών συμφερόντων, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά άδικη η κριτική που δέχθηκε η ΕΞΡ, υποστηρίζοντας ότι πολλοί που εκφέρουν άποψη, δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την εν λόγω εταιρία τροφίμων, από την οποία εξαιρούνται όλα τα τοπικά προϊόντα. “Είναι ευπρόσδεκτη η όποια προσφορά προς τα μέλη μας και δεν αρνηθήκαμε ποτέ σε κανέναν”, επισήμανε σχετικά.

Σημειώνεται ότι μετά την παρέμβαση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης των δωδεκανησιακών επιχειρήσεων για να κρατηθεί όρθια η τοπική μας οικονομία, σε ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, καλεί τη διοίκηση των ξενοδόχων να επανεξετάσει την απόφασή της, στέλνοντας το σωστό μήνυμα στην κοινωνία, θεωρώντας ότι η αλληλοϋποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, πρέπει να είναι αυτονόητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα