Β. Καλοπήτας: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των νησιών, μας εκπλήσσει δυσάρεστα κάθε μέρα

Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και το μέλλον των νησιών και των κατοίκων τους, μας εκπλήσσει δυσάρεστα κάθε μέρα και περισσότερο.

Την ίδια ώρα που το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» περνάει στην επόμενη φάση  με τις παραδόσεις των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων σε κατοίκους της Αστυπάλαιας στο πλαίσιο του προγράμματος «Astypalaia Smart and Sustainable Island» σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος και την εταιρεία Volkswagen, η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει την ανάπτυξη του νησιού αρνούμενη να αποκαταστήσει την τεράστια αδικία και κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε εκτινάσσοντας τις αντικειμενικές αξίες στα ύψη.

Είναι πράγματι παράδοξο ο πρωθυπουργός να δηλώνει κατά την τελετή του πρωτοποριακού έργου για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου σε συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen, ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα νέο υπόδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς και πολιτισμού της καθημερινότητας και ταυτόχρονα η κυβέρνησή του να εκτινάσσει τις αντικειμενικές αξίες έως και 5 φορές πάνω, αγνοώντας όλο αυτό το διάστημα τον δήμαρχο του νησιού Νίκο Κομηνέα ο οποίος χαρακτηρίζει τις τιμές εκτός πραγματικότητας και πολλαπλάσιες της εμπορικής αξίας των ακινήτων.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, καθιστούν την Αστυπάλαια το πιο ακριβό νησί του Αιγαίου μετά την Σαντορίνη και την Μύκονο και εκτοξεύουν στα ύψη τον ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους φόρο που σχετίζεται με τα ακίνητα για ιδιοκτησίες οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία  είναι γεωργικές εκτάσεις, ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς κατοίκους και δεν είναι αστικές.

Καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να αφουγκραστούν τις εκκλήσεις του δημάρχου και των κατοίκων του νησιού, να αποκαταστήσουν άμεσα την αδικία και να διορθώσουν το τεράστιο σφάλμα με αναθεώρηση προς τα κάτω των αντικειμενικών αξιών όχι μόνο στην Αστυπάλαια αλλά και σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου που αντιμετωπίζει την ίδια συνθήκη, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα πραγματικά στοιχεία και δεδομένα που καθορίζουν τις τιμές και τις χρήσεις γης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα