Μασσαλία,Μακρινή Κόρη του Μάρκου Γκαστίν,2004

Πώς να ζει κανείς ανάμεσα σε 2 ταυτότητες, 2 χώρες, όταν ο τόπος από τον οποίο κατάγεται είναι διαφορετικός από αυτόν που ζει και γεννήθηκε; Η ταινία το εξερευνά μέσα από τις προσωπικές ιστορίες απογόνων των Ελλήνων  που ήρθαν στη Μασσαλία στις αρχές του 20ου αιώνα, με σκοπό να δουλέψουν μερικά χρόνια στα τοπικά εργοστάσια και δεν γύρισαν ποτέ.

Η ιστορία της Γετού σηματοδοτεί όλες τις άλλες. Θα τολμήσει να πάρει το δρόμο της επιστροφής- στην δεύτερη πατρίδα της, την Κάλυμνο, για να ενώσει ξανά τα δυο θραύσματα της ταυτότητας της.  Η ηρωίδα της ταινίας μάς βοηθάει να συγκεντρώσουμε αυτές τις ιστορίες. Γιατί είναι η ίδια, όπως η Μασσαλία για την Ελλάδα, μια κόρη μακρινή…Η συνέχεια επί της οθόνης στη φιλόξενη αίθουσα του Κινηματογράφου ΠΑΛΛΑΣ την Κυριακή 3 Απριλίου στις 21:30.
Την ταινία θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και θα συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το  Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας».
Η προβολή έχει την ευγενική υποστήριξη της Προξενικής Αρχής της Γαλλίας στη Ρόδο.
Είσοδος ελεύθερη
Λίγα λόγια για τον βραβευμένο σκηνοθέτη 
              Ο Μάρκος Γκαστίν (Marco Gastine) είναι σκηνοθέτης και παραγωγός. Γεννήθηκε στο Παρίσι και από το 1978, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι και Σκηνοθεσία στην Αθήνα. Μετά από μια σύντομη καριέρα ως αρχιτέκτονας, ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο ως σκηνοθέτης και παραγωγός.
Διακρίσεις της ταινίας
Πρώτο Βραβείο Ντοκιμαντέρ στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας 2004.
Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ecofilms, Ρόδος 2004.
Συμμετοχή στα βραβεία Prix Europa στο Βερολίνο 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα