Τούρκος ειδικός προειδοποιεί τον Μητσοτάκη για τα Δωδεκάνησα-‘Ύπουλος” ο ρόλος της Άγκυρας στο Ουκρανικό

Ο Τούρκος Axel Çorlu,αναλυτής, ιστορικός σε αμερικανικά πανεπιστήμια, αντίθετος φυσικά με το δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν, κρούει το κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κυβέρνηση για τις αληθινές προθέσεις της “ερντογανικής” Τουρκίας, στην “καυτή” περιοχή των Δωδεκανήσων, ενόψει της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στις 13 Μαρτίου 2022.

“Το επιχείρημα για την περίεργη προβολή ( Τουρκολιβυκό μνημόνιο) προς τη Λιβύη ήταν ότι το Καστελλόριζο/Μεγίστη ήταν «πολύ μικρό» (λες και αυτό κάνει τη διαφορά στο διεθνές δίκαιο).

Τώρα, μεταξύ άλλων, ( οι ισλαμιστές)  αγνοούν ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Αυτή είναι η φύση του επεκτατισμού όταν αφήνεται να ανθίσει”, δηλώνει ο ίδιος.

Το πιο σοβαρό είναι αυτό που ανέφερε στο τέλος ο Τούρκος ειδικός,  για το “άνθισμα” του τουρκικού επεκτατισμού του σουλτάνου Ερντογάν, δίνοντας το στίγμα της δήλωσης του.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, να αναδείξει αυτήν την λίαν κρίσιμη περίοδο που διανύουμε,  τον “ ύποπτο” και επιθετικό ρόλο της Τουρκίας, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κάτι που δυστυχώς όμως δεν κάνουμε.

Αντ’ αυτού ο Κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί σε γεύμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο, δίνοντας μια εικόνα ψεύτικης συνεννόησης, ενώ την ίδια στιγμή, έστω και αποτυχημένα, ο Τσαβούσογλου έπαιξε τον ρόλο του “ειρηνοποιού” ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία στο φόρουμ της Ατάλλειας.

Οι Τούρκοι “παίζοντας με άκομψο τρόπο θέατρο” στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, προσπαθούν να δείξουν ένα συμβιβαστικό πρόσωπο στην Ουκρανία, δεν ακολουθούν τις κυρώσεις του ΝΑΤΟ στην Ρωσία ( όπως όλοι οι υπόλοιποι), ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή απειλούν την Ελλάδα στο Αιγαίο, βγάζοντας το Anadolou για επίδειξη ισχύος, ξεχνώντας ταυτόχρονα ότι, το ελληνικό πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει τορπίλες βαρέως τύπου, για κάθε στόχο επιφανείας, όσος μεγάλος και αν είναι.

Τα σχέδια της Άγκυρας για δήθεν ΑΟΖ Τουρκίας-Ισραήλ είναι μόνο στο μυαλό των Τούρκων υπευθύνων, αφού σύντομα όλα θα αλλάξουν στην Α.Μεσόγειο, μετά το ντόμινο εξελίξεων στο ουκρανικό.

Στόχος της Τουρκίας τα Δωδεκάνησα ξεκάθαρα πλέον

Δεν είναι τυχαία η δράση της ΜΙΤ διά μέσου του τουρκικού προξενείου στα Δωδεκάνησα, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει εδάφη στο πλαίσιο του δόγματος “Γαλάζια Πατρίδα”.

Η τακτική της Άγκυρας, περιλαμβάνει συχνές δράσεις του προξενείου, συμμετοχή και οργάνωση “τουρκικών” εκδηλώσεων, καθώς και κάθε μορφή “καμουφλαρισμένης” προπαγάνδας που χρησιμοποιήθηκε και στη Θράκη.

Η μετατροπή της μουσουλμανικής κοινότητας, δηλαδή Ελλήνων μουσουλμάνων, σε “τουρκική μειονότητα” αποτελεί έναν σταθερό στόχο της Άγκυρας, η οποία σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να διεθνοποιήσει το ζήτημα για άσκηση πιέσεων.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην μουσουλμανική κοινότητα της Ρόδου, η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου, καθώς και τη σταδιακή ανάπτυξη της τουρκικής προπαγάνδας στο νησί.

Η τουρκική επιθετικότητα και οι συνεχείς αναφορές της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα επιφυλακής στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που παρατηρούν τα πάντα έτοιμες να επέμβουν.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ, “, είχε μιλήσει πρόσφατα, “για πιθανό σχέδιο της Άγκυρας κατά των νησιών μας, το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα, βάσει δικών του πληροφοριών”, τις οποίες οφείλουμε να λάβουμε υπόψιν” , όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό αφού η ώρα μιας πιθανής τουρκικής πρόκλησης πλησιάζει επικίνδυνα πλέον.

Πηγή: pentapostagma.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα