Το Νότιο Αιγαίο στον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge

Τριάντα ένα προϊόντα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες διαγωνίζονται για την πρόκρισή τους στο διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge, που για πρώτη φορά φέτος φέρνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα νησιά, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό προϊόντων που συνιστούν δώρα γαστρονομίας και ο οποίος φέρνει στο επίκεντρο τον τοπικό, μικρό παραγωγό, αναδεικνύει τη σημασία της ολοκληρωμένης εικόνας των τοπικών προϊόντων και ενισχύει την εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις του τόπου.

Η υψηλή συμμετοχή – 31 συνολικά τοπικά προϊόντα (18 από Δωδεκάνησα και 13 από Κυκλάδες)– και το υψηλό επίπεδο ποιότητας κάνουν την επιλογή των τεσσάρων προϊόντων που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια, πολύ δύσκολη υπόθεση. Μεταξύ των κριτηρίων, βάσει των οποίων θα επιλεγούν δύο από Δωδεκάνησα και δύο από Κυκλάδες, για να σταλούν στην Μινόρκα, όπου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός στις 7 Απριλίου, είναι μεταξύ άλλων η βιωσιμότητα, η ανακυκλωσιμότητα, ο σχεδιασμός και το branding, η σύνδεση με τον τόπο, η μοναδικότητα, η γεύση κ.α.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση των προϊόντων, που θα προκριθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα