Ν. Σαντορινιός: Η κοινωνία μαστίζεται από την ακρίβεια

Αναφορά  κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Αναφορά τους σημειώνουν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ουκρανικό μέτωπο αλλά και το κύμα ακρίβειας που ακόμη πιο έντονα θα βιώσει η χώρας μας το επόμενο διάστημα, απειλούν ήδη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζομένους και την οικονομική συνοχή πολλών τομέων, όπως ο Τουρισμός. Η κραυγή αγωνίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό και τα συλλαλητήρια του κλάδου που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα είναι χαρακτηριστικά, σημειώνουν. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των εποχικά εργαζομένων, όπως η παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022, την επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία, την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζομένων και την αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση. Οφείλει, ακόμη, να εγγυηθεί την εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τη δημιουργία ενός μετώπου μέτρων κατά της ακρίβειας.

Σε σχετική δήλωσή του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία του για την τύχη χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό: «Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές και άλλες παρεμβάσεις, τόσο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο από πλευράς ΠΟΕΕΤ, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδεοληπτικά αρνείται να δώσει λύσεις στα προβλήματα που συσσωρεύονται. Αντιστοίχως, τα αρμόδια Υπουργεία συνεχίζουν να κωφεύουν, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Καμώνονται ότι δήθεν κόπτονται για τον ελληνικό τουρισμό, αγνοώντας επιδεικτικά τους πυλώνες του, τους ανθρώπους δηλαδή που δουλεύουν σκληρά για αυτόν, που τον δημιουργούν και τον στηρίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα