Θα πάμε και σε τρίτες εκλογές; 

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών υπήρξε πλήγμα στην «καρδιά» του κυβερνητικού αφηγήματος. Το «Μπροστά» ως διακύβευμα της κάλπης, πόσο πειστικό μπορεί να είναι όταν βρεθήκαμε μπροστά σε μια μετωπική σύγκρουση τρένων, επειδή τελικά κανένας, από τον Υπουργό μέχρι τον σταθμάρχη, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Η αποκάλυψη του κράτους – οπερέτα μέσα από τις στάχτες των Τεμπών, στέρησε το διαχειριστικό πλεονέκτημα από την κυβέρνηση και απογοήτευσε σοβαρό τμήμα των ψηφοφόρων της που μέχρι εκείνη τη στιγμή της αναγνώριζαν πως σε κάθε περίπτωση κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Όσο κι αν ο Μητσοτάκης επιμένει πως είναι «προσωπικό του στοίχημα», το «Ποτέ ξανά», η κοινωνία δεν ακούει. Η κοινωνία βλέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο παραιτηθείς Υπουργός Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής καθώς θεωρείται αδιανόητη η ρήξη με την καραμανλική πτέρυγα υπό τις παρούσες συνθήκες. Όμως «το βαθύ κράτος του αναχρονισμού» συντηρείται εξαιτίας της ατολμίας για εξυγίανση και πραγματικό εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους που είναι η απαίτηση της κοινωνίας αυτές τις μέρες.

Ομοίως η αλλαγή του Αλέξη Τσίπρα σε ώριμο πολιτικό ηγέτη, ο οποίος συζητά ανοιχτά και υπεύθυνα για λύσεις των προβλημάτων, αναγνωρίζει τα δικά του λάθη και σέβεται κάθε διαφορετική γνώμη, κράτησε όσο διήρκησε και η συνέντευξή του στο MEGA. Διαπιστώνοντας πως το αντισυστημικό ποτάμι που φουσκώνει πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οδήγησε στην κωλοτούμπα της ολικής επαναφοράς του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ γνωρίζει καλά πως όταν γίνεται λόγος για τις διαχρονικές παθογένειες και την «αχρηστίλα» στο δημόσιο, οι πάντες κοιτάζουν προς το μέρος του.

Στο νέο πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, οι δεύτερες εκλογές είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολο πως μπορούν να οδηγήσουν σε αυτοδυναμία. Επιπλέον με ποσοστά κάτω του 30% για τα δυο μεγάλα κόμματα και κάτω του 10% για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι εξίσου αμφίβολη η συγκέντρωση ποσοστού 38%, μόνο από ένα μεγάλο κόμμα και ένα μικρότερο κόμμα για την επίτευξη έστω και οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Στόχος που απομακρύνεται όσο περισσότερα μικρά κόμματα ξεπερνούν τον πήχη του 3% και μπαίνουν στην Βουλή.

Θα πάμε και σε τρίτες εκλογές;  Ενδεχομένως για να μην οδηγηθεί η χώρα σε παρατεταμένη ακυβερνησία που είναι ό,τι χειρότερο μέσα σε ένα ρευστό και αβέβαιο παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό σκηνικό, να απαιτηθούν ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις, χωρίς το άγχος αν θα γίνει ή όχι «αξιωματική αντιπολίτευση» ο Κασιδιάρης. Το ερώτημα λοιπόν που θα πρέπει να απασχολήσει τους ψηφοφόρους είναι αν τα κόμματα που θα ζητήσουν την ψήφο τους θέλουν και μπορούν να το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα