Τέλος στη μονιμότητα των νέων γιατρών του ΕΣΥ – Πολύμνια Γαλανού: “Θα μας βρουν απέναντι”

Την οργισμένη αντίδρασή της για την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης σχετικά με την κατάργηση της μονιμότητας των νέων γιατρών του ΕΣΥ, εξέφρασε μιλώντας στον Real Voice η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού.

Όπως είπε, αυτό έγινε με ύπουλο τρόπο στα “μουλωχτά”, όχι από το υπουργείο Υγείας, αλλά από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, και το ψήφισε στα κρυφά η Κυβέρνηση, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο «χαστούκι» στους υγειονομικούς στην πενταετία.

“Τους βγάζουν πάλι σε προκήρυξη πριν λήξει η θητεία τους μετά από πέντε χρόνια. Αυτό δεν θα μείνει έτσι, θα μας βρουν απέναντι. Λοιπόν κατήργησαν τη μονιμότητα των ιατρών του ΕΣΥ. Θέλω να πω ότι αυτό το οποίο ίσχυε εδώ και 14 χρόνια είναι ότι γίνονται οι προκηρύξεις στα νοσοκομεία, οι γιατροί κατέθεταν τα χαρτιά τους σε πανελλαδικό επίπεδο και έπαιρναν τις θέσεις με διαδικασίες χρονοβόρες οι οποίες μπορεί να κρατήσουν 6-9 μήνες, ένα χρόνο και υπηρετούσε για πέντε χρόνια. Μετά τα πέντε χρόνια λοιπόν αυτά γινόταν μία ας πούμε αξιολόγηση όπου ουσιαστικά γινόταν μέσα στο νοσοκομείο και περνούσε ο γιατρός σε μονιμότητα. Αυτό λοιπόν ήρθαν οι κύριοι και το κατήργησαν στα μουλωχτά, στα κρυφά και με έναν τρόπο απαξιωτικό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το εθνικό σύστημα υγείας.

Μέχρι τώρα μας έλεγαν ήρωες και ήρθαν λοιπόν και έδωσαν ένα πολύ μεγάλο χαστούκι στους υγειονομικούς, λέγοντας ότι μετά από 5 χρόνια οποιαδήποτε και αν είναι η πορεία που έχει χαράξει μέσα στο νοσοκομείο και αγνοώντας ότι εδώ πέρα έχουν στηθεί ζωές αυτών των υγειονομικών τους βγάζουν πάλι σε προκήρυξη πριν καν λήξει η θητεία τους, προκειμένου να επαναξιολογηθούν πανελλαδικά και βάζοντας την θέση την οποία κατέχουν σε μία πανελλήνια προκήρυξη όπου μπορεί κάποιος άλλος συνάδελφος να έρθει και να πάρει τη θέση. Με λίγα λόγια μετά από 5 χρόνια σε πετά έξω το σύστημα.

Πρέπει να πω ότι όλοι οι βουλευτές που πέρασαν από δω και ο υπουργός ο κ. Κικίλιας, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την έναρξη της πανδημίας είχε πει ότι θα μονιμοποιήσει το επικουρικό προσωπικό άρα λοιπόν αυτό αποτελεί ένα εξευτελισμό δεν τηρούν τον νόμο, δεν τηρούν το λόγο τους και όποιος δεν τηρεί τον λόγο του μπορεί να σε αιφνιδιάσει και μπορεί να κάνει πράγματα τα οποία είναι επικίνδυνα. Θεωρώ λοιπόν ότι μόνοι τους αντιπολιτεύονται, θεωρώ ότι έχουν δώσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μια κατρακύλα και δεν τίμησαν τους γιατρούς, οι οποίοι με υψηλό σθένος κράτησαν τα νοσοκομεία ανοιχτά στην εποχή της πανδημίας και δεν τα κράτησαν ούτε οι κλίνες ΜΕΘ με τους αναπνευστήρες τους φορητούς, αλλά το υψηλό ηθικό των ανθρώπων αυτών”, είπε επί του θέματος η κα Γαλανού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα