Στις κρίσιμες μάχες διαλέγεις πλευρά στην ιστορία

Η πολιτική είναι επιλογές. Σαφείς και καθαρές. Και οι πολιτικοί που δεν διστάζουν να τις κάνουν, είναι συνήθως αυτοί που κερδίζουν στο πολιτικό παιχνίδι. Σε εθνικό επίπεδο, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε τοπικό επίπεδο είναι πλέον και εκλογικά αποδεδειγμένη η απόλυτη κυριαρχία του Γιώργου Χατζημάρκου. Το να έχεις καθαρή θέση απέναντι σε κάθε δίλημμα, είναι απόδειξη αξιοπιστίας, συνακόλουθα και αποτελεσματικότητας.

Το πως θα μοιάζει η Ρόδος σε πέντε χρόνια θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τον Δήμαρχο που θα έχει. Αυτή η ευθύνη βαραίνει την επιλογή των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή αλλά πολύ περισσότερο των πολιτικών που διεκδίκησαν την τύχη του Δήμου. Δεν είναι η ώρα ούτε της σιωπής, ούτε της ουδετερότητας. Οι «Πόντιοι Πιλάτοι» μόνο αρνητικό αποτύπωμα αφήνουν.

Όποιος παρουσίασε πρόγραμμα και οι Ροδίτες δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να είναι στο δεύτερο γύρο, έχει πλέον την ευθύνη να ξεκαθαρίσει με ποιον μπορεί να συγκλίνει ώστε τουλάχιστον κάποια σημεία από αυτό το πρόγραμμα να γίνουν πράξη. Εκεί κρίνεται η αξιοπιστία και όχι σε τυχόν ασκήσεις ισορροπίας που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως του αρέσει.

Στις κρίσιμες μάχες διαλέγεις πλευρά στην ιστορία. Παντού και πάντα. Αλλά χωρίς ρίσκο, τίποτα σοβαρό, σημαντικό και μεγάλο δεν μπορεί να επιτευχθεί. Κάθε τι άλλο είναι «ιστορικό ατύχημα» και κανείς δεν θα μπορεί εκ των υστέρων να «νίψει τα χείρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα