Στήριξη της σημερινής απεργίας από τη Νέα Αριστερά Δωδεκανήσου

Δουλειά-Μισθοί-Αξιοπρέπεια 
Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!”
Η ακρίβειας τραβάει την ανηφόρα, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας με χιλιάδες εργαζόμενους/ες και τους οδηγεί στο κατώφλι της φτώχειας. Η κερδοσκοπία τρέφει τον πληθωρισμό, ο πληθωρισμός συρρικνώνει την αξία των μισθών, εκτοξεύει όμως τα κέρδη των επιχειρήσεων. Όταν οι τιμές από το (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού υποτιμούν την θρασύτατα τη νοημοσύνη των πολιτών .
Συγχρόνως οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν στάσιμοι ενώ οι αυξήσεις στον κατώτατο και το «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι λίγα ψίχουλα που εξανεμίζονται από την συνεχόμενη κούρσα του πληθωρισμού.
Το ποσοστό κάλυψης της ακρίβειας από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλό (25%), όταν σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Πορτογαλία και η Σλοβενία είναι 93%, 74% και 71% αντίστοιχα!
Το νομοθετικό πλαίσιο που στήριζε τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έχει διαλυθεί και έχει στηθεί ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο ενάντια στα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις απεργίες.
Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει και θα υπάρξει άλλος δρόμος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ωράριο με καλύτερους μισθούς, με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών (ΑΤΑ), με κανόνες και κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο.
Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!
Στηρίζουμε την απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ σε όλη τη χώρα!
Στη Ρόδο, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 17/4, στις 11:00, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα