Στην γιορτή του Πολιούχου της Κω Αγίου Νικολάου, θα λειτουργήσει και πάλι ο Ναός – Αυτοψία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χ. Ευστρατίου στα έργα

Τι δήλωσε για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αγία Παρασκευή, τον καθαρισμό των ρεμάτων, το οδικό δίκτυο και τις εργασίες στο τέμενος στο Πλατάνι - Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη και με το τμήμα Συγκοινωνιών

Επίβλεψη σε έργα που πραγματοποιούνται στην Κω στους ναούς του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής, στο τέμενος Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι, σε ασφαλτοστρώσεις, σε καθαρισμούς ρεμάτων και στην τοποθέτηση ιστών φωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε χθες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου.

της Νατάσας Παμπρή

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο κ. Ευστρατίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου θα επαναλειτουργήσει στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του, αλλά και Πολιούχου του νησιού, μετά τις εργασίες που ολοκληρώνονται  για να ανοίξει και πάλι τις πύλες του, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έτοιμη θα είναι σε περίπου ενάμιση μήνα και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου 2017 μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Κω, υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές οι δύο εκκλησίες στο κέντρο της πόλης, τόσο ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου, όπου κατέρρευσε το ιερό κλπ, όσο και η Αγία Παρασκευή.

 

Σημαντικές ζημιές υπέστησαν και τα τζαμιά. Το τέμενος Defterdar στην κεντρική πλατεία (Ελευθερίας) του νησιού, αλλά και το Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι.

Ειδικότερα, ο κ. Ευστρατίου τόνισε τα εξής:

“Βρίσκομαι στην Κω για να δω τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, είναι οι δύο εκκλησίες ο Άγιος Νικόλαος και η Αγία Παρασκευή, όπου σε ένα – ενάμιση μήνα περίπου πρέπει να έχουμε τελειώσει αυτά, γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και πιστεύω να είναι εδώ και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος στις 6 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να γιορτάσουμε τον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης, η αποκατάσταση στο τζαμί στο Πλατάνι έχει ήδη ξεκινήσει μίλησα και με τον εργολάβο χθες, μας δόθηκαν οι εξηγήσεις σε αυτό που είχαμε κολλήσει μέχρι σήμερα, οπότε από δω και πέρα τα έργα συνεχίζονται και παρουσιάστηκαν κάποιες έξτρα εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν και πιστεύω να μαστε στο χρονοδιάγραμμα το οποίο θα βγει τώρα ξανά, διότι είχε κι άλλα προβλήματα στη στέγη, οπότε πάμε για καθαίρεση της στέγης.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί των ρεμάτων, υπάρχει ένα συνεργείο, σήμερα τοποθετείται και ένα ακόμη συνεργείο, έχουν γίνει ήδη κάποιοι καθαρισμοί, αλλά από σήμερα θα είναι δύο τα συνεργεία τα οποία θα καθαρίζουν στην Κω. Όπως και η Ρόδος, έτσι και η Κως, έχουν πολλά ρέματα και μάλιστα τις προηγούμενες χρονιές είχαμε κάποια θέματα, οπότε σε κάποια σημεία είναι πρώτη φορά τα οποία θα καθαρισθούν.

Για το συγκοινωνιακό χθες είχα συνάντηση με το τμήμα Συγκοινωνιών και σήμερα έχω συνάντηση με τους δασκάλους οδήγησης και μετά με το ΚΤΕΛ, τους ταξιτζήδες, και όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο των συγκοινωνιών-μεταφορών”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα