Στη Χάλκη οι Γάλλοι Γερουσιαστές

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος συνόδευσε στο νησί τον κύριο Didier Marie Γερουσιαστή της Seine-Maritime (Νορμανδία) και Πρόεδρο της ομάδας φιλίας της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας,την κυρία Françoise Dumont ,Γερουσιαστή του Var (Προβηγκία – Άλπεις – Κυανή Ακτή) και Αντιπρόεδρο της ομάδας φιλίας και την κυρία Laurence Harribey ,Γερουσιαστή της Gironde (Νέα Ακουιτανία) και Αντιπρόεδρο της ομάδας φιλίας.

Οι Γάλλοι υψηλοί Αξιωματούχοι παρέμειναν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των ημερών ένα βράδυ στην Χάλκη και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια εξαιρετική εμπειρία ξενάγησης στο φωτοβολταΐκό πάρκο της Χάλκης, όπου ενημερώθηκαν για τα απτά οφέλη της ενεργειακής μετάβασης τόσο για την ίδια την κοινωνία όσο και για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
Η βιωσιμότητα και η αειφορία μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν τον στόχο του μέλλοντος για ολόκληρο τον πλανήτη και στο νησί της Χάλκης ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρότυπο φωτοβολταΐκό πάρκο ισχύος 1MWatt, προάγοντας την ενεργειακή δημοκρατία και αυτονομία.
Ο Πρόεδρος και οι δύο Αντιπρόεδροι της Ελληνογαλλικής συνεργασίας επίσης ξεναγήθηκαν στα σημεία τα οποία έχουν εγκατασταθεί οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο για να δουν απο κοντά τις υποδομές της τηλεϊατρικής και στον δημοτικό χώρο στον οποίο λειτουργεί το εργαστήριο του προγράμματος Generation Next για τα παιδιά του σχολικού συγκροτήματος.
Κατενθουσιασμένοι από την προσπάθεια που γίνεται όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης σε ένα μικρό νησί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκάλεσαν τον Δήμαρχο κ. Φραγκάκη Ευάγγελο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βασίλη Ρουσσάκη στο Παρίσι στις 19 Απριλίου για να παρουσιάσουν το Project της Χάλκης σε Γάλλους δημοσιογράφους και θεσμικούς παράγοντες.
Ευχαριστούμε πολύ την Γαλλική Πρεσβεία και τον κύριο Κ. Ρωμανό Τερζή για την πολύτιμη βοήθεια του, την Πρόξενο της Γαλλίας στα Δωδεκάνησα κα. Αλίκη Μοσχη για την εξαιρετική οργάνωση της επίσκεψης και τους κ. Adrien Walfard άμεσο συνεργάτη των Γερουσιαστών και κ. Βασίλη Ζαφειροπουλο εκπρόσωπο της εταιρείας Akuo Energy Greece για την τεχνική υποστήριξη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα