Στέφανος Δράκος – Απολογισμός Έργου: Ξεκίνησε το έργο στο Σχολείο Παραδεισίου

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Στέγης Θεατρικής Σκηνής στο Σχολείο Παραδεισίου και άλλες Εργασίες», ποσού εξήντα επτά χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Το έργο είχε αρχικό εκτιμώμενο προϋπολογισμού εβδομήντα χιλιάδων ευρώ.

Με την υπογραφή της Σύμβασης, ξεκίνησε η εκτέλεσή του, η οποία αφορά σε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης που αφορούν τα τμήματα της σκηνής, στα οποία η εισροή υδάτων προκάλεσε καταστροφές που κατέστησαν το κτήριο μη χρηστικό. Σύμφωνα με τη μελέτη, κατασκευάζεται πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και ενσωματωμένο περιμετρικό σενάζ σε επαφή με την υπάρχουσα τοιχοποιία (…), επαλείψεις με μονωτικό, τελική επάλειψη με πολυουρεθανικό διάλυμα, επισκευή αποσαρθρωμένων επιχρίσματων, συντήρηση δομικών στοιχείων, νέες υδρορροές κ.α.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα από τον αείμνηστο πρόεδρο της Κοινότητας Παραδεισίου Βασίλη Σταυριανό, διενήργησε αυτοψία συνοδευόμενος από μηχανικούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου και συνεργάτες του. Ακολούθως προχώρησε στη σύνταξη της μελέτης, του προϋπολογισμού και των λοιπών σχετικών αναγκαίων διαλαμβανόμενων για την εκτέλεση του έργου, λαμβάνοντας τις προαπαιτούμενες εγκρίσεις. Έπειτα, το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων και δεσμεύτηκε το αναγκαίο ποσό στον Προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου. Ακολούθησε η δημοπράτηση αυτού. Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του αναδόχου, ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου, η οποία σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Αντώνη Β. Καμπουράκη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα