Στέφανος Γραμμένος στον RV: Πλειοδοτικός διαγωνισμός η διαδικασία που ενδείκνυται για το γραφείο της Μαρίνας (audio)

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων με Οδηγό Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Γραμμένος συζητώντας για τη σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Μεταφορών με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του κλάδου, τις εξελίξεις με την ανάθεση της Μαρίνας Κω, καθώς και την έγκριση απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού της χωροθέτησης του υδατοδρομίου της Ρόδου, σχέδιο που ανοίγει τον δρόμο και για την Κω προσδίδοντας υπεραξία στο νησί και ενισχύοντας το μεταφορικό έργο των διασυνδέσεων.

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε συνέδρια και συναντήσεις με τους συναδέλφους μας συζητώντας για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου μας όπως αυτές προέκυψαν και από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας που πραγματοποιήθηκαν και στην Κω. Πραγματοποιήσαμε και μια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κύριο Ξιφαρά ο οποίος και μας διαβεβαίωσε οτι έχουν αντιληφθεί τη σημαντικότητα μιας σειράς ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας. Για μας έχει σημασία το γεγονός οτι κάτσαμε στο τραπέζι, εκθέσαμε τα αιτήματά μας κι αισθανθήκαμε οτι ακουγόμαστε, λαμβάνοντας βεβαίως τις διαβεβαιώσεις οτι θα γίνει οτι είναι δυνατόν”, μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Γραμμένος.

Αναφορικά με το θέμα που αποκάλυψε ο Real Voice και αφορά την Μαρίνα Κω και την αρχική απόφαση παραχώρησης άνευ διαγωνισμού προς ενοικίαση ενός γραφείου σε ιδιωτική εταιρία εκμίσθωσης οχημάτων, ο κ. Γραμμένος δήλωσε τα εξής: “Εμείς πληροφορηθήκαμε το συγκεκριμένο θέμα απ’ το δικό σας ρεπορτάζ. Προφανώς και γεννιούνται πολλά ερωτηματικά απ’ την απόφαση αυτή. Έξω απ’ την Μαρίνα υπάρχουν θέσεις ταξί που δεν επανδρώνονται, άρα δεν υπήρχε λόγος να μισθωθεί γραφείο, εάν οι θέσεις λειτουργούσαν. Σε κάθε περίπτωση νομίζω οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση ενδείκνυτο η θέσπιση μιας πλειοδοτικής διαδικασίας κάτι που θα ήταν δίκαιο και ισόνομο προς όλους. Εχω ωστόσο προγραμματίσει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μαρίνας τις επόμενες ημέρες όπου και θα συζητηθεί το θέμα κι εκτιμώ οτι θα επαναπροσεγγιστεί πιο δίκαια”.

Ιδιαίτερη η αναφορά του κ. Γραμμένου όσον αφορά την έγκριση απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού της χωροθέτησης του υδατοδρομίου της Ρόδου, σχέδιο που ανοίγει τον δρόμο και για την Κω προσδίδοντας υπεραξία στο νησί και ενισχύοντας το μεταφορικό έργο των διασυνδέσεων: “Πράγματι το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί διακαή πόθο όχι μόνο του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, αλλά και όλων των νησιωτικών περιοχών και κοινωνιών. Δεν είναι κάτι νέο, υπήρχε στα Δωδεκάνησα επί Ιταλών και αν αναβιώσει αυτό το σχέδιο και στην Κω, θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και στις διασυνδέσεις και στην εσωτερική μετακίνηση δίνοντας υπεραξία στον τόπο μας και παράγοντας υπεραξία για τις τοπικές μας κοινωνίες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα