Στα Δωδεκάνησα η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός: Σε Χάλκη, Τήλο, Σύμη η Κ. Σακελλαροπούλου – Στην Τήλο ο Κ. Μητσοτάκης

Τρία νησιά της Δωδεκανήσου, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Σύμη, θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την επόμενη Τρίτη 10 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Τήλο.

 

 

 

της Νατάσας Παμπρή

Πρώτος σταθμός της διήμερης επισκέψεως της ΠτΔ στα Δωδεκάνησα, το πρωί του Σαββάτου, είναι η Χάλκη. Θα μεταβεί με ελικόπτερο στις 11 το πρωί και θα επισκεφθεί διαδοχικά το φυλάκιο, το δημαρχείο και το νέο φαρμακείο του νησιού κι εν συνεχεία τα όσα συντελούνται εκεί, αφού η Χάλκη είναι το πρώτο GR-eco island της χώρας μας και μετατρέπεται σε πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, τον περασμένο Ιούλιο, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Χάλκης, τη ΔΕΗ, τον Όμιλο Συγγελίδη/Citroen, την AKUO ENERGY GREECE, την OMEXOM/Vinci Energies, τη Vodafone Ελλάδας και την ALD Automotive, το νησί ανοίγει το δρόμο στη δημιουργία των GR-eco islands.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα φθάσει λίγες ώρες αργότερα με ελικόπτερο στην Τήλο και το βράδυ θα αναχωρήσει για τη Σύμη. “Είναι η δεύτερη φορά που ΠτΔ επισκέπτεται την Τήλο. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερη η τιμή για μένα ως πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του νησιού να επισκέπτεται την Τήλο η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, δήλωσε μεταξύ άλλων στον Real Voice η Δήμαρχος Μαρία Καμμά.

Την επομένη η ΠτΔ θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της 8ης Μαίου, στην παραλιακή ζώνη της Σύμης, όπου θα πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα και έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, οι επετειακές εκδηλώσεις για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους. Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται η ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί και την Ιερά Μονή του Πανορμίτη, ωστόσο λόγω του πιεσμένου προγράμματος, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τελικά θα ενταχθεί η επίσκεψη στο μοναστήρι.

ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Παράλληλα την Τήλο θα επισκεφθεί την επόμενη Τρίτη 10/5 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, “για να εγκαινιάσει το πρόγραμμα της κυκλικής οικονομίας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί και την αλλαγή του τρόπου που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία τα υπολείμματα, γιατί πλέον τα σκουπίδια ανακυκλώνονται για επαναχρησιμοποίηση”, όπως δήλωσε στον Real Voice η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.

Ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στο νησί με ελικόπτερο. “Από το Μεγάλο Χωριό, ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει για εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο, εν συνεχεία θα επισκεφθεί ένα σπίτι για να δει από “πρώτο χέρι” πως γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, γιατί στο νησί δεν υπάρχουν κάδοι και από κει θα πάμε στον πρώην ΧΥΤΑ που ονομάζεται Κέντρο Διαλογής Κ3. Αν προλάβει με βάση το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί το Σχολείο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο στέκι των καλλιτεχνών, στα bungalows, τα οποία θα συγκεντρώνουν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο”, όπως τόνισε σχετικά η Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα