Πρόστιμο 647.000 € σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 647.000 ευρώ «έφαγε» μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ, διότι σε έλεγχο που έκαναν ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, παραβιάζοντας τα κατεπείγοντα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Προστασίας του Καταναλωτή, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να βάλει «φρένο» στην αισχροκέρδεια

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από πρόστιμα τους τελευταίους μήνες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΜΕΑ, από τα τέλη του 2021 έως και την 24 Μαρτίου 2022, έχουν γίνει και γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι για αισχροκέρδεια.

Μέχρι τώρα, έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις για αισχροκέρδεια σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Υπεραγορές Τροφίμων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου οπωρολαχανικών και νωπών-κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και στις διατάξεις για υπέρβαση της ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε Διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.376.992,43 ευρώ και οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα