Πολυπληθής αποστολή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, θα παρελάσει την 25η Μαρτίου με τον Άγγελο, μοναδικό μαθητή των Αρκιών!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Βούλας πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένας θεσμός με τίτλο «Όπου υπάρχουν Άγγελοι», ώστε σχολεία από όλη την Ελλάδα να πλαισιώνουν και να αγκαλιάζουν τα σχολεία των μικρών νησιών, όπου φοιτούν ένας ή 2 μαθητές

Ο μοναδικός μαθητής στο σχολείο των Αρκιών, Άγγελος Κουβαράς, θα παρελάσει την 25η Μαρτίου, με την συνοδεία μίας τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας από την Αθήνα. Ο Άγγελος πηγαίνει στην Δ’ τάξη δημοτικού, στο μικρότερο σχολείο της Ευρώπης και είναι το μοναδικό παιδί στο νησί.

της Νατάσας Παμπρή

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Γιώργος Ντούτσουλης, μιλώντας στον Τέρη Χατζηιωάννου και στη Νατάσα Παμπρή, συνολικά ταξίδεψαν 13 μαθητές και 14 γονείς από την Αθήνα, αρχικά στους Λειψούς κι εν συνεχεία στους Αρκιούς, ενώ στόχος μέσα από μία πρωτοβουλία που ξεκινάει ο ίδιος και ορισμένοι γονείς είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός με τίτλο «Όπου υπάρχουν Άγγελοι», ώστε σχολεία από όλη την Ελλάδα να πλαισιώνουν και να αγκαλιάζουν τα σχολεία των μικρών νησιών, όπου φοιτούν ένας ή 2 μαθητές.

Την πρωτοβουλία αυτή μετέφεραν και στον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπη Ψαρρά, ο οποίος με μεγάλη ικανοποίηση έγινε αποδέκτης.

Ο κ. Ντούτσουλης μίλησε στον Real Voice 99.5 από το νηπιαγωγείο των Λειψών, όπου συγκεντρώθηκε όλη η αποστολή, 13 παιδιά και 14 γονείς, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η γιορτή των παιδιών του νηπιαγωγείου.

Σημειώνεται ότι το κόστος επωμίσθηκαν οι ίδιοι, μέσα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, χωρίς καμία συμμετοχή από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και χορηγίες ιδιωτών. “Ξεκίνησε μία ιδιωτική πρωτοβουλία και παρέμεινε μία ιδιωτική πρωτοβουλία, όμως θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας με χορηγίες και έχουμε καλύψει περίπου το 50% των εξόδων του ταξιδίου. Τη Γέφυρα Α.Ε., τον κ. Γιάννη Κλινάκη από το clinitest που είναι πάντα μαζί μας, την Element Ναυτιλιακή Εταιρεία, ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον. Αλλά ήταν πολλοί άνθρωποι ξέρετε που μας στήριξαν και ιδιώτες και γονείς από το σχολείο μας, μεμονωμένα με 20 ευρώ, με 10 ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο κ. Ντούτσουλης:

“Ήμασταν σε κάποιο καφέ λίγο μετά την 28η Οκτωβρίου και κάποιοι γονείς με πληροφόρησαν για το Δημοτικό σχολείο των Αρκιών. 1ο μικρότερο σχολείο στην Ελλάδα και την Ευρώπη και προφανώς στον κόσμο. Εκεί λοιπόν το συζητήσαμε, θυμώσαμε, στεναχωρηθήκαμε και τέλος κάποια στιγμή αργότερα κάποιο δημοσίευμα είδαμε το οποίο έγραφε ότι πάλι μόνος θα παρέλαση ο Άγγελος την 25η Μαρτίου. Εκεί πραγματικά πεισμώσαμε και άρχισε αυτό το πολύ ωραίο ταξίδι μέσα από ένα χάος διαδικαστικό βέβαια, να οργανώσουμε και να φέρουμε σε πέρας αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στους Λειψούς.

Δεν είναι μόνο ο Άγγελος έχουμε και τα σχολεία στο Διαφάνι, στην Τέλενδο, στα Αντικύθηρα, στο Μακράκι, στους Οθωνούς, έχουμε πάρα πολλά τέτοια σχολεία που έχουν από έναν ή δύο μαθητές.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντούτσουλης έχει καταγωγή από τη Δωδεκάνησο και συγκεκριμένα τη Ρόδο, καθότι η μητέρα του είναι Ροδίτισσα, όπως και η σύζυγός του. “Αυτό έδωσε μία περισσότερη ίσως ευαισθησία στο θέμα αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλω να πω ότι από τη συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης πολύς κόσμος γνωρίζει τους Αρκιούς επειδή ακριβώς έχει προβληθεί τόσο πολύ, λόγω του ενός μαθητή. Αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε εμείς είναι ένα θεσμό προς τιμήν λοιπόν του ανθρώπου που μας ενέπνευσε για τη συγκεκριμένη ενέργεια, του Άγγελου λοιπόν, του μαθητή και θέλουμε να το ονομάσουμε “Όπου υπάρχουν Άγγελοι”.

Θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα θεσμό με ιδιωτική πρωτοβουλία από συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε όλη την Ελλάδα που να πλαισιώνουν αυτά τα μικρά σχολεία, να τα υποστηρίζουν, να βρίσκονται μαζί τους δια ζώσης, να περνάνε κάποιες μέρες όσο περισσότερο χρόνο γίνεται και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί πριν μιλήσουμε μαζί, μιλούσα με τον κύριο Ψαρρά, Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ο οποίος μου είπε τα καλύτερα λόγια γι αυτή την ενέργεια, το ίδιο ισχύει και για τον κ. Παπαχρήστο Κωνσταντίνο που είναι ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής από που προερχόμαστε. Αυτό λοιπόν που επιθυμούμε να γίνει, είναι να υλοποιηθεί αυτός ο θεσμός “Όπου υπάρχουν Άγγελοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα