Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του νέου ανοικτού πέτρινου θεάτρου στα Νικειά Νισύρου

Μια νέα δομή που έλειπε από τη Νίσυρο έγινε πραγματικότητα, το νέο ανοικτό πέτρινο θέατρο στα Νικειά με μοναδική θέα το ηφαίστειο και τον οικισμό.

Το θέατρο βρίσκεται στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία, ακριβώς πάνω από το ηφαιστειολογικό μουσείο. Το έργο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και προσδοκά να συμβάλει στην μεγάλη πολιτιστική αναγέννηση της Νισύρου που συντελείται τα τελευταία χρόνια. Το θέατρο είναι χωρητικότητας εκατό πενήντα ατόμων.

Ο Δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου. Ένα ακόμη όραμα γίνεται πραγματικότητα. Το πέτρινο θέατρο των Νικειών αποτελεί κόσμημα για το νησί μας.

Οι Νισύρικες πέτρες λαξεύτηκαν από μαστόρους με μεράκι για να δημιουργήσουν αυτό το αριστούργημα που θα παραμείνει στους Νισύρικους αιώνες ένα μνημείο παραδοσιακής ελληνικής αρχιτεκτονικής που έχει τις ρίζες του στην ελληνική αρχαιότητα.

Δημιουργήσαμε ένα θέατρο κόσμημα, που θα καταστήσει την περιοχή κέντρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς. Με το πέρασμα των αιώνων θα στέκεται δίπλα στο παλιόκαστρο ως ένα μνημείο πολιτισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα