Διανομή ζωοτροφών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους κτηνοτρόφους της Ρόδου που επλήγησαν από την πρόσφατη δασική πυρκαγιά

Από σήμερα Δευτέρα, οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι θα ειδοποιούνται ατομικά για τις ποσότητες που δικαιούνται καθώς και για τα σημεία και το χρόνο διάθεσής τους

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υποστήριξη των κτηνοτρόφων  που επλήγησαν από την πρόσφατη δασική πυρκαγιά στη Ρόδο,  προχώρησε στην προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων ζωοτροφών,  για τις ανάγκες της διατροφής των ζώων που εκτρέφουν.

Η σχετική προμήθεια η οποία έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, από πιστώσεις της Περιφέρειας αφορά σε 2.050 μπάλες σανό και 10 τόνους καρπό (καλαμπόκι και κριθάρι ισόποσα). Η επιλογή των κτηνοτρόφων στους οποίους θα διατεθούν οι συγκεκριμένες ποσότητες ζωοτροφών, οι οποίες είναι άμεσα διαθέσιμες, έγινε κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με γνώμονα τις ζημιές που υπέστησαν οι βοσκότοποι των εκτροφών καθώς και οι εκτάσεις των καλλιεργούμενων ζωοτροφών. Σημειώνεται επίσης ότι οι ποσότητες που θα διατεθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους υπολογίστηκαν με βάση τη δυναμικότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεών τους.

Για τις ανάγκες της διανομής των ζωοτροφών, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα, έχουν ήδη συγκροτηθεί τρία κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι θα ειδοποιούνται ατομικά για τις ποσότητες που δικαιούνται καθώς και για τα σημεία και το χρόνο διάθεσής τους.

Επίσης η Περιφέρεια ήδη έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υποστηρίξει τις ανάγκες σε ζωοτροφές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, των εκτροφών των παραγωγικών ζώων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο.

2.500 ζώα, 50.00 ελαιόδεντρα και μελισσοσμήνη έχουν καεί, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τη Ρόδο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 o Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και εντεταλμένος σύμβουλος του πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη για τις συνέπειες και την έναρξη των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Οι περισσότερες καταστροφές φυτικού κεφαλαίου εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές Απόλλωνα, Λάερμα, Ασκληπιειό, Γεννάδι και Βάτι, και αφορούν εκτός από ελαιόδεντρα, περιορισμένο αριθμό στρεμμάτων άλλων δενδροκαλλιεργειών, κηπευτικών και αμπελοκαλλιεργειών.

“Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ζήτησε και είδε άμεσα την κατάσταση. Είναι σκληρές οι εικόνες που αντίκρυσαν τα μάτια μας. Η βοήθεια αυτή είναι μία ανάσα, μία ανακούφιση για να υποστηριχθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πέρα από τις αποζημιώσεις που θα δώσει ο ΕΛΓΑ, και είναι από ιδίους πόρους της ΠΝΑΙ”, όπως τόνισε ο κ. Ζαννετίδης.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί της Ρόδου. “Θα εξαντλήσουμε όλα τα θέματα για να υπάρχει μία σαφής ενημέρωση και να  συζητηθεί η επόμενη μέρα για το νησί. Η συνεδρίαση θα είναι ανοικτή και στο διαδίκτυο που θα μεταδίδεται ζωντανά, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση”, πρόσθεσε σχετικά.

ΝΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα