Η εξαιρετική βιβλιοθήκη του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1976 και εξειδικεύεται σε εκδόσεις που αφορούν τη στρατιωτική ιστορία.
Η συλλογή των βιβλίων της αποτελείται από την κύρια συλλογή, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό βιβλίων, τη συλλογή Παπαρρόδου, και τη συλλογή του ιστορικού αρχείου. Το σύνολο των βιβλίων ανέρχεται περίπου σε 25.000 τόμους και αποτελείται από ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις, κυρίως στρατιωτικής ιστορίας, αλλά και ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, στρατιωτικούς κανονισμούς, στρατιωτικά εγχειρίδια και επετηρίδες αξιωματικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο video για την προβολή της βιβλιοθήκης συμμετέχουν η Ροδίτισσα φοιτήτρια Κατερίνα Χατζηιωάννου (στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) και οι Παναγιώτης Τσιρώνης (Σμρος), Θεοφάνης Βλάχος (Ανθλγός), Γιαννούλας Βλάσης (Αλχίας), Κων/νος Σκαμπαγιάννης (Σμτης), Γιώργος Πλάκαλης (Ντης), Ευθύμιος Αλεξίου (Σμτης) και Βαγγέλης Βαϊάννης (Ντης), σε μία παραγωγή της Virtual Frame.
Η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο στεγάζονται στο κτήριο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, με ωράριο λειτουργίας για το κοινό:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00.
Σάββατο – Κυριακή: Κλειστά
Δεν υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων εκτός χώρου βιβλιοθήκης.
Το Πολεμικό Μουσείο, από την ίδρυση του, έχει αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην Ελληνική Κοινωνία, προβάλλοντας την Πολεμική Ιστορία της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Το Π.Μ. είναι η ζωντανή προβολή της ελευθερίας και της ασφάλειας, που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, στην ελληνική κοινωνία διαχρονικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δυνατό «δίδυμο» της διοίκησης του Πολεμικού Μουσείου, ο Πρόεδρος Αναστάσιος Λιάσκος και ο δραστήριος Α’ Αντιπρόεδρος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο για την περαιτέρω αναβάθμισή του Π.Μ., μέσα από ένα πλέγμα διαδραστικών ενεργειών, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή.
Ο γνώριμος και πολύ αγαπητός στην περιοχή μας Αντγος Ν. Χιονής, στη σταδιοδρομία του, μεταξύ άλλων, υπηρέτησε και στην 95 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (Ρόδο). Διατέλεσε Επιτελάρχης στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού και Διευθυντής στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, από όπου αποστρατεύτηκε το 2019. Επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία με τον βαθμό του Αντγου στις 18 Μαρτίου του 2021.