Μηταράκης: C130 στη Ρόδο με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Με ανάρτηση στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότης Μηταράκης, ενημερώνει για την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών οι οποίες κατακαίνε το νησί της Ρόδου.

Η ανάρτηση του κ. Νότη Μηταράκη:

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου. Ήδη για τη #Ρόδο έχει αναχωρήσει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης. Στη Ρόδο έχουν διατεθεί αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ με C 130. Αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.»

 

 

 

Ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει γνωστό πως στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο η ΕΛ.ΑΣ. συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.

Ειδικότερα, παρέχεται συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων, καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών.

Το Σάββατο οι δυνάμεις ενισχύονται καθώς αναχωρεί C130 από την Αττική με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που επιχειρεί αυτή τη στιγμή στο νησί είναι 150.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα