Μανώλης Παραγυιός στον RV: “Εγκρίθηκε η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ ο Δήμος Καρπάθου”

Σε 14 οικισμούς θα κατασκευαστούν νέα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης με μελέτη και σύγχρονες προδιαγραφές.

Εγκρίθηκε η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ ο Δήμος Καρπάθου από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, της κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης σε 14 οικισμούς της ΔΕ Καρπάθου ύψους 7.300.000 ευρώ Λύνεται το διαχρονικό πρόβλημα με το νερό στην Κάρπαθο  Είναι ένα έργο πνοής ,ένα εμβληματικό έργο το οποίο λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα του νησιού,  δήλωσε σήμερα στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή  “Ανοιχτή Γραμμή” στον Γιάννη Μηνατσή και στη Δέσποινα Κουλούμπρη ο Αντιδήμαρχος  Καρπάθου κ. Μανώλης Παραγυιός

Ο κ.Παραγυιός επεσήμανε ότι με την χρηματοδότηση αυτή ο Δήμος Καρπάθου συμπεριλαμβάνεται στους λίγους Δήμους της χώρας που απορρόφησε το 100% της χρηματοδότησης που δικαιούται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

ΑΚΟΎΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμος Καρπάθου σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα αυτό αναφέρει τα εξής:

 

Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει στην ιστορία του ο Δήμος Καρπάθου είναι γεγονός. Πρόκειται για την χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, της κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης σε 14 οικισμούς της ΔΕ Καρπάθου ύψους 7.300.000 ευρώ.

Το εμβληματικό αυτό έργο θα καλύψει με εμφατικό τρόπο την υστέρηση που έχει προκύψει στο νησί μας στις υποδομές της ύδρευσης.

Όλοι γνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα με τα άναρχα δίκτυα ύδρευσης τα οποία είναι σε τουλάχιστον ανεπαρκή κατάσταση στους περισσότερους οικισμούς του νησιού.

Με την χρηματοδότηση αυτή σε 14 οικισμούς θα κατασκευαστούν νέα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης με μελέτη και σύγχρονες προδιαγραφές.

Ειδικά για την πρωτεύουσα, τα Πηγάδια , εκτός από νέο δίκτυο σε όλη την πόλη θα κατασκευαστούν και δύο νέες δεξαμενές με σύγχρονες προδιαγραφές 1000 κ.μ. έκαστη.

Με το σημαντικότερο έργο υποδομής στον τομέα των δικτύων που έχει δει ποτέ η Κάρπαθος, μπαίνει σε μία νέα, ελπιδοφόρα, εποχή όσον αφορά την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ακολουθήθηκαν τα παρακάτω βήματα:

 1) Ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριο και εκπονήθηκε μελέτη από τον κ. Παναγιώτη Κουκνάκο το 2021.

2) Συντάχθηκε φάκελος ωρίμανσης του έργου 

3) Υποβλήθηκε πρόταση στον άξονα ΑΤ 01 του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης με την βοήθεια του δικτύου Πόλεων ” Βιώσιμη Πόλη”.

4) Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Στέλιου Πέτσα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα κ. Εμμανουηλ Παραγυιό.

  Καθοριστική ήταν η συμβολή του συνεργάτη του Δήμου μας κ. Μιχαήλ Διαμαντή ο οποίος με άψογο επαγγελματισμό μας καθοδήγησε σε όλα τα βήματα.

Ευχαριστώ την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου συνολικά. Ιδιαιτέρως τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων του έναντι του Δήμου Καρπάθου, καθώς και τον Υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη για την καθοριστική του συμβολή.

Σημειωτέον ότι με την χρηματοδότηση αυτή ο Δήμος μας συμπεριλαμβάνεται στους λίγους Δήμους της χώρας που απορρόφησε το 100% της χρηματοδότησης που δικαιούται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Η απορρόφηση κονδυλίων του Δήμου Καρπάθου, από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης ,κατά τη διάρκεια των τριών ετών της θητείας μου είναι διαρκής και πρωτοφανής αθροιστικά.

Κάρπαθος 20 Μαρτίου 2023
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα