Κ. Βολονάκη: «Επιτακτική η άμεση έγκριση του ποσού των 500.000 ευρώ για την προμελέτη επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου»

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου, Χριστόδουλο Κυρτσίδη, ο οποίος την ενημέρωσε αναλυτικά για τα νομικά ζητήματα που καθυστερούν την αποκατάσταση των ζημιών και τη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου καθώς για τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος για τον σκοπό αυτό.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, με αίτημά του προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ζήτησε μια πρόχειρη μελέτη αποκατάστασης του Δικαστηρίου, την οποία θα διαβίβαζε μαζί με ειδικό ερώτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.  

Το ερώτημα απεστάλη τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2023 ο Πρόεδρος Εφετών συναντήθηκε με τον Υπουργό για να ζητήσει την έγκριση ποσού 500.000 ευρώ για την προμελέτη των επισκευών του Δικαστηρίου μας.

Προκειμένου να προλάβει να ενταχθεί η κατασκευή σε πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτείται κατά ποσοστό 93% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα πρέπει ο Υπουργός Δικαιοσύνης να εγκρίνει το ανωτέρω ποσό για την προμελέτη μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα, για να μη χαθεί η ευκαιρία ένταξης του έργου αυτού με ευρωπαϊκούς πόρους.

Να σημειωθεί ότι για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, ο προϋπολογισμός κυμαίνεται μεταξύ 5 -7 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλυφθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  και δεν θα επιβαρυνθεί ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

Όσον αφορά τις οργανικές θέσεις του Εφετείου, είναι καλυμμένες οι 8 από το σύνολο των 14 θέσεων, στο δε Πρωτοδικείο υπάρχουν 7 κενές θέσεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει άμεσα προκήρυξη για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα