Χ. Ευστρατίου: Στους δύσκολους καιρούς της κλιματικής αλλαγής, απαντάμε, κάθε μέρα και σε κάθε νησί, με έργα

Άρθρο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Άρθρο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Η 22α Μαρτίου του 2023 είναι η τριακοστή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η οποία αποφασίστηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1993. Δεν είναι δυνατόν να υπερθεματίσει κάποιος αρκετά για την σημασία του ζωογόνου αυτού στοιχείου. Τα λόγια μπορεί να μην φτάνουν, τα έργα όμως έχουν πάντα την αξία τους.
Από την πλευρά μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πάντα διακρίναμε το πρόβλημα στην όλη του διάσταση. Ποτέ δεν αποφύγαμε να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες, παρά το ότι η διαχείριση των υδάτων δεν είναι αρμοδιότητά μας. Υλοποιούμε είτε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είτε σε συνεργασία με τους Δήμους μας και τις εταιρίες ύδρευσης και αποχέτευσής τους έργα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο νησί μας.
Από την Ύδρευση Οικισμών Εμπορείου και Νικειών Νισύρου μέχρι το νέο Δίκτυο ύδρευσης Σκάλας Πάτμου και από τη Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου μέχρι το Φράγμα της Κρητηνίας στη Ρόδο.
Από τις μονάδες αφαλάτωσης στο ακριτικό Καστελλόριζο και στο μικροσκοπικό Μαράθι μέχρι την ύδρευση της νότιας Ρόδου με τη Β’ φάση του Φράγματος Γαδουρά, ένα τριπλό έργο που περιλαμβάνει 1. την ύδρευση στη Λίνδο, Νότια Ρόδο, Αρχάγγελο και Αφάντου, 2. την κατασκευή Νότιου Υδραγωγείου και 3. τον διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας του σημερινού Υδραγωγείου στο Χαράκι. Ένα φράγμα-φραγμό στα εγκαταλελειμμένα όνειρα και εργοτάξια, όπως και κάθε έργο που υλοποιούμε και παραδίδουμε, απαντώντας σε ανάγκες δεκαετιών.
Είναι αυτά τα ίδια έργα τα οποία γίνονται στη συνέχεια γόνιμο έδαφος και πηγή ζωής για επόμενες πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης και αειροφορίας παγκόσμιας εμβέλειας.
Στους δύσκολους καιρούς της κλιματικής αλλαγής, απαντάμε, κάθε μέρα, με νέα αντίληψη στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως οι τριετείς συμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, και με συνεργασία έξω από κουτάκια. Κυρίως όμως απαντάμε κάθε μέρα και σε κάθε νησί, με έργα.
Υ.Γ.: Η φωτογραφία αποτυπώνει μία μοναδική στιγμή και ένα όνειρο ετών. 7 Ιουνίου 2022, τα έργα της Β’ Φάσης του Φράγματος Γαδουρά- Τα έργα της ύδρευσης Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Αφάντου ξεκίνησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα