Λ. Πέντες: Τεκμηριωμένη πρόταση κατέθεσε ο Δήμος Πάτμου για την αποκατάσταση των τιμών των αντικειμενικών αξιών

Τεκμηριωμένη πρόταση κατέθεσε ο Δήμος Πάτμου για το θέμα της μείωσης των τιμών των αντικειμενικών αξιών, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή.

Από το Υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει επανεκτίμηση και επαναξιολόγηση για να αποκατασταθούν αδικίες και στρεβλώσεις από το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών στα νησιά, όπως στις περιπτώσεις της Πάτμου,  της Αστυπάλαιας, της Σύμης, της Καρπάθου και των Αρκιών.

“Ετοιμάσαμε την εισήγηση μας με τους συνεργάτες μας για τη μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών, γιατί όπως και σε άλλα μέρη και σε άλλους Δήμους και νησιωτικούς και με το πιο τρανό παράδειγμα την περίπτωση της Αστυπάλαιας, είχαμε και εμείς κάποιες αρκετά αυξημένες τιμές σε ζώνες και ετοιμάσαμε την πρότασή μας για να την καταθέσουμε σήμερα που είναι και η τελευταία μέρα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε λίγο την κατάσταση.

Εμείς είχαμε το εξής παράδοξο: Ενώ η Χώρα είναι από τις ακριβότερες περιοχές του νησιού, ξαφνικά είδαμε να είναι πιο φθηνή από ότι η Σκάλα, το λιμάνι της Πάτμου. Αυτό λοιπόν είπαμε ότι θα αιτιολογήσουμε και τεκμηριώσαμε, κάνοντας μία πρόταση μειώνοντας το ποσό αυτό, διαμορφώσαμε τώρα κάποιες ζώνες και σίγουρα είναι πιο βελτιωμένες, γιατί ο ΕΝΦΙΑ με τις αυξημένες αντικειμενικές αξίες εκτοξεύεται πάρα πολύ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα