Κραυγή αγωνίας από τον Π. Εγγλέζο: Κόσμος εκλιπαρεί για μια τσάντα με τρόφιμα στο Εργατικό Κέντρο

“Αν οι ξενοδόχοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν, εμείς λογικά δεν πρέπει να μιλήσουμε καθόλου. Η κατάσταση είναι τραγική”, τόνισε μιλώντας στον Real Voice ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, σχολιάζοντας και τις προηγηθείσες δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλη Μαρκόπουλου στο σταθμό μας και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” με τον Τ. Χατζηιωάννου.

Ο κ. Εγγλέζος, με κραυγή απόγνωσης κι αγωνίας, έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για εκατοντάδες νοικοκυριά στο νησί, που εργάζονται εποχιακά και μη έχοντας εισόδημα αφού έχει λήξει το επίδομα ανεργίας τους, συρρέουν στα κοινωνικά παντοπωλεία για να προμηθευτούν ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής.

“Η αύξηση σε όλα, δεν θα πω για τη μετακίνηση, γιατί ευτυχώς δεν έχει ξεκινήσει η σεζόν και ο κόσμος δεν μετακινείται για να πάει στις δουλειές του, γιατί θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα ακόμα και για να πάει ο κόσμος να δουλέψει με την ακρίβεια στη βενζίνη, αλλά όλα τα άλλα ΔΕΗ, είδη πρώτης ανάγκης έχουν καταντήσει την ζωή των εργαζομένων τραγική. Είναι πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτό αποδεικνύεται και από τη ζήτηση που υπάρχει πλέον και στα κοινωνικά παντοπωλεία, στους συλλόγους που προμηθεύουν τον κόσμο με τρόφιμα, αλλά και σε μας στο Εργατικό Κέντρο που εκλιπαρούν για μία τσάντα με τρόφιμα!

Δυστυχώς τώρα τα πράγματα είναι πιο τραγικά, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο να εκλιπαρούν για μία τσάντα τρόφιμα για να περάσει η βδομάδα και να δουν τι θα κάνουν την επόμενη εβδομάδα και όλο αυτό γιατί το 99% των εποχικών απασχολούμενων εργαζομένων στο νησί γύρω στις 40.000 έχει σταματήσει πλέον να έχει εισόδημα. Το επίδομα ανεργίας έχει λήξει για τους περισσότερους το Φεβρουάριο. Δεν υπάρχει κανένα εισόδημα μέχρι να ανοίξει η σεζόν κι αν ανοίξει η σεζόν ο πρώτος μισθός θα μπει το Μάιο”.

Ο κ. Εγγλέζος συναντήθηκε και με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη προσφάτως με αίτημα την παράταση βοηθήματος στους ανέργους που ασχολούνται με τον τουρισμό και επ’ αυτού ανέφερε:

“Είχα συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη. Συζητήσαμε το θέμα της παράτασης και να δοθεί κάποιο βοήθημα, ώστε να πάμε μέχρι την έναρξη της σεζόν. Δεν έχει διευκρινισθεί τι επίδομα θα είναι αυτό και αν τελικά δοθεί, διότι κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε μία άρνηση από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο τραβάει τα χαλινάρια και λέει ότι δεν υπάρχει αποθεματικό στα ταμεία, λόγω του ότι όλο το αποθεματικό πάει για να καλύψει την αύξηση στην ενέργεια, την αύξηση στα ράφια, μια κάλυψη την οποία εμείς δεν τη βλέπουμε πάντως”.

Επιπλέον ο κ. Εγγλέζος σημείωσε ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Ρόδου και τα ταξί.Δυστυχώς και στη συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πρωτοψάλτης ενώ ήταν θετικός για την ένταξη των ανθρώπων αυτών στην εποχικότητα, εμπλέκονται σχεδόν τα μισά Υπουργεία. Εγώ δεν βλέπω φέτος τουλάχιστον το θέμα της εποχικότητας και του επιδόματος στήριξης στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και σε οδηγούς ταξί να υλοποιηθεί, εκτός εάν με την παρότρυνση που έχουμε κάνει και την έκκληση όλο αυτό το διάστημα στα επιδόματα που θα βγούνε για έκτακτη οικονομική ενίσχυση δοθεί κάτι και σε αυτούς. Δεν ξέρουμε αν θα ισχύει για να μην λέμε στους ανθρώπους κάτι που δεν ισχύει. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι φέτος ειδικά για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο δεν προβλέπεται κάτι ουσιαστικά, γιατί η σεζόν θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα και θα τελειώσει πολύ αργά, οπότε θα καλυφθεί όλο αυτό το χαμένο εισόδημα που είχαν και θα μπορούν να ενταχθούν σαν κοινοί εργαζόμενοι στο επίδομα ανεργίας για του χρόνου”.

                                                                                           Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα