Κατερίνα Γαβαλά στον RV: Κέρδος για την Κω η χρηματοδότηση για εξοπλισμό του Νοσοκομείου απ’ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Η υγεία δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση (audio)

Καλεσμένη στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε τηλεφωνικά η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω κυρία Κατερίνα Γαβαλά, συζητώντας για τα ζητήματα των τοπικών δομών υγείας στην Κω, την οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου απ’ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για οφθαλμολογικές επεμβάσεις καταράκτη, καθώς και τις προτάσεις του ΙΣ Κω στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Τα ζητήματα των τοπικών δομών υγείας δεν φεύγουν απ’ την καθημερινή ατζέντα κι αυτό που φροντίζουμε ως Ιατρικός Σύλλογος είναι να μη φύγουν ποτέ και να διεκδικούμε πάντα κάτι καλύτερο. Αυτός είναι κι ο λόγος που ως ΙΣ Κω αποφασίσαμε να συντάξουμε μια σειρά προτάσεων για μια νέα ολιστική προσέγγιση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι δομές υγείας μας. Προς αυτή την καττεύθυνση επιδιώξαμε συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, αναζητώντας μια νέα διαμόρφωση στο χώρο της υγείας, στηρίζοντας την προσπάθεια για το νέο νοσοκομείο και ζητώντας ένα χρονοδιάγραμμα για όλα όσα μπορουν να γίνουν”, μερικά απ’ όσα δήλωσε η κ. Γαβαλά.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο η κ. Γαβαλά δήλωσε τα εξής: “Ήταν μια συνάντηση στην οποία βρήκαμε πολλά κοινά σημεία συμφωνίας. Αναφερθήκαμε σε όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Τόνισα την ανάγκη διαχείρισης των δομών υγείας των νησιών μας ξεχωριστά, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο κ. Χατζημάρκος. Δεδομένα διαφέρουμε ως πολιτικός χώρος αλλά η υγεία δεν έχει χρώμα και ως τομέας δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Απεναντίας, αισθανθήκαμε την Περιφέρεια κοντά μας και μάλιστα με μια διάθεση υπέρβασης καθήκοντος παρατηρούμε να παίρνουν σάρκα κι οστά οι πρωτοβουλίες και η πραγματική βοήθεια της ΠΝΑ στις τοπικές δομές υγείας. Είναι μια σημαντική κίνηση η χρηματοδότηση του οφθαλμολογικού χειρουργικού εξοπλισμού κι ελπίζουμε και σε ανάλογη συνέχεια. Είναι κέρδος για την κοινωνία της Κω και χαίρομαι που κομίζω αυτή την θετική εξέλιξη”.

Για την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας η κ. Γαβαλά δήλωσε τα εξής: “Παρακολουθούμε τα όσα υποστηρίζουν απ’ την Κυβέρνηση. Ο Υπουργός μας άκουσε. Όχι όλους και όχι αφιερώνοντας τον ανάλογο χρόνο, ωστόσο αισθανόμαστε να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν του οι προτάσεις μας για το ΕΚΑΒ, καθώς και τα περί κινήτρων, οικονομικών κι επιστημονικών για την πλήρωση των κενών θέσεων στα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Ιδιαίτερη η αναφορά της κυρίας Γαβαλά και στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημιουργία τεσσάρων βάσεων αεροδιακομιδών στην Περιφέρειά μας: “Ήταν μια απ΄τις προτάσεις μας. Διαφορετικά νησιά με δύσκολες διασυνδέσεις, διαφορετικά κέντρα επιχείρησης που θα βρίσκονται κοντά στα νησιά ώστε να υπάρχει αμεσότητα και ταχύτητα. Θα πρέπει να υπάρξει και μια σύνδεση με τα Νοσοκομεία των Αθηνών μέσα από έναν αυτοματισμό ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στην ουσία των αεροδιακομιδών”, μερικά απ’ όσα δήλωσε η κ. Γαβαλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα