Η ακλόνητη υπεροχή του Γιώργου Χατζημάρκου

Στην πολιτική, όπως άλλωστε και στην ίδια τη ζωή, τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ισχύει ο νόμος «αιτίας – αποτελέσματος». Γι’ αυτό και καμία επιτυχία δεν πέφτει από τον ουρανό, ούτε υπάρχει κάποιος συμπαντικός Αη Βασίλης που μοιράζει δώρα. Οι επιτυχίες θέλουν τρία βασικά συστατικά. Πρώτον, να έχεις πυξίδα και να ξέρεις που θέλεις να πας. Δεύτερον να κρατάς στιβαρά το τιμόνι και να επιβεβαιώνεις διαρκώς τη ρότα σου. Τρίτον, να ξέρεις πως στα εύκολα όλοι είναι καλοί, αλλά ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Αν και τα παραπάνω συστατικά της συνταγής για τη επιτυχία είναι γνωστά, δεν τα καταφέρνουν όλοι. Στο τέλος της ημέρας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποδεικνύεται πως τη διαφορά την κάνει η ποιότητα των προσώπων. Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο φαινόμενο Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παραμένει στην κορυφή μεταξύ όλων των Περιφερειαρχών της χώρας στην εξασφάλιση της άνετης επανεκλογής του σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα της εταιρείας Good Affairs ( https://www.goodaffairs.gr) για τις τάσεις και τις αξιολογήσεις των πολιτών στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Μόνον τρείς από τους Περιφερειάρχες που υποστηρίχθηκαν από τη ΝΔ το 2019 συγκεντρώνουν σύμφωνα με την έρευνα τις προϋποθέσεις για άνετη επικράτηση από τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου. Χατζημάρκος, Αγοραστός και Τζιτιζκώστας. Τριάδα που είχε ξεχωρίσει και από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Νοέμβριου του 22. Όλοι οι υπόλοιποι φαίνεται πως θα κληθούν να δώσουν τη μάχη του δεύτερου γύρου και με αβέβαια αποτελέσματα. Όμως και από αυτούς τους τρείς μόνον ο Γιώργος Χατζημάρκος εμφανίζεται σε αυτή την έρευνα να ενισχύει το ποσοστό της θετικής προτίμησης των πολιτών ενώ οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας αν και διατηρούν υψηλά ποσοστά εμφανίζουν μικρή κάμψη, απόρροια του έντονα κομματικοποιημένου προεκλογικού κλίματος για τις εθνικές εκλογές.

Αντίθετα, το 52,3% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Χατζημάρκος επιβεβαιώνει την ακλόνητη υπεροχή του στο πολιτικό σκηνικό του Νοτίου Αιγαίου. Ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ και αποδεικνύει μια ευρύτατη οριζόντια διείσδυση σε όλους τους πολιτικούς χώρους, ανεξάρτητα από τον κομματικό ανταγωνισμό των ημερών. Οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου αναγνωρίζουν στον Περιφερειάρχη τους την ικανότητα να εξασφαλίζει μια σταθερή ρότα ανάπτυξης, βελτίωσης των υποδομών, δημιουργίας ευκαιριών και ανάδειξης καλών πρακτικών, ειδικά στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας, που κερδίζουν παγκόσμιο ενδιαφέρον και διεθνή αναγνώριση.

Αυτή η ακλόνητη υπεροχή είναι το αποτέλεσμα μιας νέας νοοτροπίας που έφερε και εμπέδωσε η Περιφερειακή Διακυβέρνηση του Γιώργου Χατζημάρκου. Η νίκη είναι νοοτροπία. Αν την έχεις προχωράς αν δεν την έχεις κάθεσαι και αναμετριέσαι με τους φόβους σου. Αυτή η νοοτροπία νίκης φέρνει καρπούς. Και δεν είναι μόνον ο τουρισμός. Και το Ιόνιο έχει τουρισμό και η Περιφερειάρχης του θα δώσει πολύ δύσκολη μάχη με το ποσοστό αποδοχής να είναι στο 22,5% σύμφωνα με την έρευνα. Ίδια εικόνα και στο Βόρειο Αιγαίο.

Πάνω απ’ όλα λοιπόν είναι το καθημερινό ενδιαφέρον για τα μικρά και τα μεγάλα, είναι η φροντίδα για τους ανθρώπους, είναι το ήθος στην άσκηση μιας εξουσίας που ξέρει να ακούει και όχι μόνο να μιλάει. Η αμεσότητα και η εμπιστοσύνη.

Καθόλου τυχαίο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τη Ρόδο σαν σταθμό των προεκλογικών περιοδειών του μόλις λίγες μέρες πριν από τις κάλπες. Διότι στη Ρόδο χαμογελάει μια πιο αισιόδοξη Ελλάδα, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και μάλιστα χωρίς να έχει πάντα την κρατική υποστήριξη εφόσον εξακολουθεί να υπεχρηματοδοτείται σε σχέση και με την αύξηση του πληθυσμού της ( μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα) και σε σχέση με τη συνεισφορά της στην εθνική οικονομία. Ακόμη κι έτσι όμως, κερδίζει πρωτιές. Πρώτη Περιφέρεια στην ανάπτυξη για το 2021 μεταξύ των Περιφερειών ολόκληρης της Ευρώπης.

Ηγέτη που κερδίζει δεν τον αλλάζεις. Το Νότιο Αιγαίο έχει καπετάνιο και το φαινόμενο Χατζημάρκος ήρθε για να μείνει. Γιατί ακριβώς προσωποποιεί το μέλλον που αξίζει στη γεωπολιτική και οικονομική σπουδαιότητα του Αιγαίου και των νησιών του.  Κι αυτή η παραδοχή έχει συνειδητοποιηθεί οριζόντια από το πολιτικό σύστημα, απόδειξη πως ακόμη δεν έχει επιλεγεί υποψήφιος απέναντι στον Χατζημάρκο. Αλλά κι όταν αυτό συμβεί, η σημερινή δημοσκοπική εικόνα επιβεβαιώνει πως θα είναι απολύτως διεκπαιρεωτική και μόνο για την τιμή των (κομματικών) όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα