Γ. Παπαβασιλείου στον RV για τη διεκδίκηση του 75% από το τέλος ανθεκτικότητας: Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας, να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε (audio)

«Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και μας αναλογούν για το δίκαιο των νησιών μας», τόνισε για τη διεκδίκηση του 75% από το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη.

  • Της Νατάσας Παμπρή

Σε ό,τι αφορά στο Τέλος Ανθεκτικότητας, τις υψηλότερες χρεώσεις καταβάλουν ανά διανυκτέρευση οι πελάτες των ξενοδοχείων 5 και 4 αστέρων. Με δεδομένο ότι το 36% των ξενοδοχείων 5 αστέρων και το 25% των ξενοδοχείων 4 αστέρων βρίσκονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει και σε ποια Περιφέρεια εισπράττεται το υψηλότερο ποσοστό του συνολικού ετήσιου εσόδου της χώρας μας από αυτή την πηγή δημοσίων εσόδων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαβασιλείου, τόσο για το θέμα αυτό, όσο και για το πρωτοποριακό project “The Rhodes Co-Lab”, με αφορμή και την σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από την ΕΞΡ και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, που υλοποιείται από την Περιφέρεια και τον Όμιλο TUI, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρόδου, επισήμανε:

“Είμαστε πολύ τυχεροί εμείς, ήδη από πολύ νωρίς ξεκινήσαμε τον τουρισμό στη Ρόδο μας και νομίζω ότι αυτό ανταποδίδει σήμερα και αποδεικνύεται ότι η επιλογή του τόπου να στραφεί στον τουριστικό τομέα ήταν σωστή και βιώσιμη. Η μονοκαλλιέργεια είναι θετική, γιατί όλοι μοιράζονται το προϊόν του τουρισμού και ότι οφέλη έχει αυτό το πράγμα, όσο αφορά την αγροτική παραγωγή και τις υπόλοιπες δραστηριότητες μπορεί η υπόλοιπη Ελλάδα να τις επενδύσει και να τις αναπτύξει αλλά απ’ ότι έχουμε δει τίποτα από αυτά δεν έχει λειτουργήσει ακόμα στη χώρα παρά μόνο ο τουρισμός. Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ότι θα κάνει το project “The Rhodes Co-Lab” εμείς ήμασταν δίπλα της, πάντα θέλουμε το καλό του νησιού και του τουρισμού και νομίζω ότι έχουμε βοηθήσει και θα βοηθήσουμε αρκετά στο να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Ελπίζω να ακολουθήσουν και οι δημόσιες επενδύσεις οι οποίες είναι πάρα πολλές και πολύ μεγάλες. Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία και ειδικά τα μεγαλύτερα έχουν πιστοποιήσεις, έχουν κάνει πράξεις και έργα τα οποία είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Νομίζω ότι το 70% το έχουμε καλύψει ήδη, από κει και πέρα όμως Θέλουμε την επιβεβαίωση ενός θεσμικού φορέα το οποίο θα επιβεβαιώσει την καλή λειτουργία και βιώσιμη λειτουργία των ξενοδοχείων. Είναι η διαδικασία των απορριμμάτων, η εξοικονόμηση ενέργειας, η μείωση του άνθρακα στις μονάδες, όλα αυτά αθροιστικά δημιουργούν ένα περιβάλλον το οποίο είναι οικολογικό και ανθεκτικό”.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη στην Αθήνα, σε κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος, ο Περιφερειάρχης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group Sebastian Ebel, αλλά και με υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, θα κάνουν την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του “The Rhodes Co – Lab”, το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του τουρισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνιστά σε αυτήν την περίοδο, την πιο οργανωμένη ολιστική προσέγγιση στα θέματα αειφορίας παγκοσμίως.

Αναφορικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη διεκδίκηση του 75% από το τέλος ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση, ο κ. Παπαβασιλείου υπογράμμισε ότι “από την αρχή όταν επιβλήθηκε το τέλος αυτό εμείς πρώτοι είχαμε διεκδικήσει τα χρήματα τα οποία πληρώνει ο πελάτης για το τέλος διανυκτέρευσης να μένουν στον τόπο. Αυτό το οποίο έκανε χθες ο Περιφερειάρχης, μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι τελικά τα χρήματα όταν επιστρέψουν στον τόπο θα γίνουν επενδύσεις και θα γίνουν διάφορα πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν εμάς και τον τουρισμό. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά και δεν είναι δυνατόν η Ρόδος και τα νησιά του Ν. Αιγαίου να χρηματοδοτήσουν έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα πρέπει ένα πολύ μεγάλο μέρος να επιστρέψει στα νησιά. Από τα 400 εκ ευρώ που υπολογίζεται κατά μέσο όρο ετησίως να εισπράττει το κράτος, τα 160 εκατομμύρια ευρώ από το Νότιο Αιγαίο και τα 60 εκ από τη Ρόδο. Η Ρόδος διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος, έχει πάρα πολλά πεντάστερα και πάρα πολλά τετράστερα. Επομένως τα έσοδα ανά κλίνη είναι πολύ μεγαλύτερη η συνεισφορά της Ρόδου σε σχέση με τις άλλες περιοχές. Είναι καιρός όμως να υψώσουμε τη φωνή μας, να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία δικαιούμαστε και να μπορέσουμε να πορευθούμε για το μέλλον“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα