“Φωτιά” οι τιμές στο κρέας, 30% πάνω σε σχέση με πέρυσι – Από 8-10 € η τιμή της εγχώριας γαλοπούλας – Υποτονική η κίνηση στα κρεοπωλεία

Υποτονική παραμένει η κίνηση στα κρεοπωλεία με τις τιμές να έχουν αυξηθεί σε όλα τα είδη κατά 30% από πέρυσι, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5, ο επιχειρηματίας Βασίλης Ψυλλάκης.

Ο κ. Ψυλλάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή τόνισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα όχι μόνο για τους καταναλωτές, αλλά και για τους κρεοπώλες που έχουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους των μεταφορικών και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος που παρέλαβε για ένα συνοικιακό κρεοπωλείο σε χωριό της Ρόδου με το εξωφρενικό ποσό των 3.600 ευρώ.

“Αν και οι δύο επόμενοι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρθουν και σε μένα, αλλά και στους συναδέλφους μου, με αντίστοιχο ποσό, θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας γιατί δεν βγαίνουμε. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στα δυσβάσταχτα έξοδα λειτουργίας μιας επιχείρησης που παλεύει να κρατηθεί όρθια σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα έξοδα στα μεταφορικά, αλλά και το ενεργειακό. Αντιλαμβανόμαστε και την αγωνία των καταναλωτών που προσπαθούν να κάνουν τις αγορές τους δύσκολα”, όπως είπε.

Ο κ. Ψυλλάκης υπογράμμισε ότι αναμένεται μέρα με την ημέρα να αυξηθεί η αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία και συνέστησε στο καταναλωτικό κοινό να κάνει αυτή την περίοδο τις αγορές του, αφού θα έχει την ευκαιρία να βρει καλύτερες τιμές: “Θα τους συμβούλευα να κάνουν αυτή την περίοδο τις αγορές τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που θα βρουν ασφαλώς καλύτερες τιμές, απ’ ότι τις τελευταίες ημέρες προ των εορτών που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη και οι τιμές πιο “τσιμπημένες” και να προτιμούν τα κρεοπωλεία της γειτονιάς που γνωρίζουν και τι προϊόν θα αγοράσουν μέσα από μία σχέση εμπιστοσύνης”, επισήμανε σχετικά.

Μάλιστα τόνισε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τις αγορές κρεάτων με μεγάλες προσφορές από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και να μην παραπλανώνται.

  • Η τιμή της εγχώριας γαλοπούλας -κυρίως από τα Τρίκαλα και τη Βόρειο Ελλάδα- αναμένεται να κυμανθεί φέτος από 8 έως 10 ευρώ το κιλό (δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η τιμή), ενώ της εισαγόμενης –κυρίως από Ιταλία-  θα πωλείται στα 6 με 6,5 ευρώ το κιλό. 
  • Το αμνοερίφιο πωλείται ήδη πάνω από 10 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι στα 12 ευρώ το κιλό και άνω. Οι χοιρινές μπριζόλες πωλούνται αυτή την περίοδο προς 6,5-7 ευρώ το κιλό, ενώ το χοιρινό ρολό προς 8 ευρώ το κιλό. 

“Πέρυσι ο κρεοπώλης αγόραζε το ψαρονέφρι προς 5,5 ευρώ το κιλό και φέτος το αγοράζει προς 8,5 ευρώ το κιλό”, είπε καταλήγοντας ο κ. Ψυλλάκης.

Νατάσα Παμπρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

info@realvoice995.gr

@2022 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα