Έρχεται νομοσχέδιο για το ζήτημα των κατεχομένων από ιδιώτες ακινήτων του δημοσίου με όρους δημοσίου συμφέροντος

Με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, στον οποίο έθεσε το ζήτημα μιας ρεαλιστικής και ορθολογικής νομοθετικής επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα 70.000 περίπου ακίνητα του δημοσίου τα οποία κατέχουν ή νέμονται ιδιώτες εδώ και χρόνια.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, ο οποίος είχε καταθέσει και ανάλογη ερώτηση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση, θα πρέπει να δοθεί μια μόνιμη βιώσιμη και θεσμική λύση με όρους δημοσίου συμφέροντος ώστε να απεμπλακούν τόσο το δημόσιο όσο και οι ιδιώτες από ατελέσφορες διοικητικές και δικαστικές περιπέτειες.

Για κάποια από τα καταπατημένα ή αμφισβητούμενα ακίνητα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, με όρους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να έχει και το δημόσιο έσοδα, μέσω του καθορισμού λογικού τιμήματος εξαγοράς λαμβάνοντας υπ’ όψη εκτός του χρόνου κατοχής και κοινωνικά κριτήρια.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, επισημαίνοντας την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ορθολογικού και ρεαλιστικού θεσμικού πλαισίου, που όμως δεν θα επιβραβεύει πρόσφατες καταπατήσεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας ανέφερε από την πλευρά του, ότι προετοιμάζεται ήδη από το Υπουργείο σχετική νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα λαμβάνοντας υπ’ όψη το δημόσιο συμφέρον, τον χρόνο κατοχής και την κοινωνική σημασία της όλης ρύθμισης.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε, επίσης, στον Υπουργό Οικονομικών το ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης από την διεθνή αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Πρότεινε σαν μέτρο να ανασταλούν οφειλές που αφορούν στις επιστρεπτέες προκαταβολές για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό και στην εστίαση, ως ένα μέτρο στήριξης αυτών των επιχειρήσεων για να αντισταθμιστεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους και των προμηθειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα