Εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου Κω με νέο σύστημα παροχής οξυγόνου

Βήμα προόδου διήνυσε το Νοσοκομείο της Κω, καθώς συντελέστηκε κίνηση ουσιαστικού εκσυγχρονισμού.

Στο νησί βρέθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, ενώ εγκαινιάστηκε και το νέο σύστημα παροχής οξυγόνου του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού, δωρεά του μεγαλοφαρμακοβιομήχανου της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, τους διοικητές των νοσοκομείων Κω, Σταμάτη Βασιλειάδη και Ρόδου, Γρηγόρη Ρουμάνη καθώς και με διευθυντές κλινικών των νοσοκομείων.

“Επίσκεψη στο Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας στην Κω. Το νοσοκομείο της Κω, αν και το κτίριο δεν είναι καινούργιο, είναι προσεγμένο οι δε εγκαταστάσεις του κέντρου υγείας είναι εξαιρετικές.

Το νοσοκομείο είναι μικρό αλλά έχει τμήματα που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Συζητήσαμε με τους συναδέλφους τη στήριξη του νοσοκομείου καθώς και όλα τα θέματα που τους απασχολούν, τις άμεσες και τις μελλοντικές ανάγκες.

Κατά την επίσκεψη είχαμε επίσης μια εκτενή συζήτηση με τον Έπαρχο, το Δήμαρχο, με βουλευτές Δωδεκανήσου, με εκπροσώπους των ξενοδόχων και άλλους παράγοντες του νησιού για την επιθυμία δημιουργίας νέου νοσοκομείου στην Κω, που, εκτός από το ότι είναι ένα νησί με μεγάλη κίνηση, είναι η γενέτειρα της Ιατρικής. Δεσμευτήκαμε να εξετάσουμε κάθε πιθανότητα”, έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την διήμερη επίσκεψή της στο νησί του Ιπποκράτη, για θέματα του Νοσοκομείου Κω.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΒΙΑΝΕΞ

“Εγκαινιάσαμε το νέο σύστημα παροχής οξυγόνου του Γενικού Νοσοκομείου της Κω. Η νέα γεννήτρια αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες του νοσοκομείου, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες των νοσηλευόμενων και κυρίως την αυξημένη ζήτηση οξυγόνου στην πτέρυγα covid-19. Θα μπορεί έτσι το νοσοκομείο της Κω να προμηθεύει μικρά νησιά των Δωδεκανήσων με φιάλες οξυγόνου. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για την ευγενική προσφορά”, αναφέρει σχετικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα