Άλλη μια εθνική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Μία ακόμη εθνική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίο που κατατάσσεται στις κορυφαίες θέσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάσσεται 8ο ανάμεσα στα 23 ελληνικά Πανεπιστήμια, βάσει της συνολικής βαθμολογίας που συγκέντρωσε στην αξιολόγηση των Ιδρυμάτων με βάση ποιοτικούς δείκτες επίδοσης.
Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ενότητα Γ, που αφορά στη «Διασύνδεση με την κοινωνία, την αγορά εργασίας και αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης», όπου το ίδρυμα μας κατατάχθηκε δεύτερο μεταξύ των δέκα Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη ενότητα, αναδεικνύοντας την προσφορά του Ιδρύματος μας σε εθνικό επίπεδο, τη διασύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας αλλά και την προσφορά και υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των περιοχών όπου το Πανεπιστήμιο εδρεύει (Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου), σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.
“Οι επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι παρά τις δυσχερείς συνθήκες, το Πανεπιστημίου Αιγαίου, χάρη στο έργο όλων των μελών της κοινότητάς του, εντατικοποιεί τις ενέργειες εδραίωσής του ως ένα έγκυρο και υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό – ερευνητικό Ίδρυμα, που δραστηριοποιείται σε σύγχρονα και δυναμικά γνωστικά αντικείμενα και φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση του στο ελληνικό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον, αυξάνοντας την ελκυστικότητά του – μέσα σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης – επιδρώντας παράλληλα δυναμικότερα, για την ενίσχυση της θεσμικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής συνοχής της πολυνησιωτικής περιοχής, της Ανατολικής Μεσογείου”, τονίζει η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα