Δήμος Αστυπάλαιας: Είμαστε σίγουροι ότι το λάθος με τις αντικειμενικές αξίες του νησιού θα διορθωθεί, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση

“Είμαστε σίγουροι ότι το λάθος που έχει γίνει με τις αντικειμενικές αξίες του νησιού θα διορθωθεί, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αστυπάλαιας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι κατατέθηκαν εμπρόθεσμα τα στοιχεία στο αρμόδιο τμήμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε δημοσιεύματα σε sites, εφημερίδες κλπ. όπου αναφέρονται σε ποιους δήμους της Χώρας πρόκειται να γίνουν μειώσεις αντικειμενικών αξιών.
Σ ’αυτούς τους Δήμους δεν συμπεριλαμβάνεται η Αστυπάλαια αν και ήταν η αιτία της εκκίνησης της όλης διαδικασίας αναθεώρησης τους.
Σε κάποια μάλιστα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Αστυπάλαια δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν για εξέταση από την αρμόδια επιτροπή ύστερα από εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Εκτιμήσεων και Προσδιορισμών Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων.

Ο Δήμος μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι έγινε εμπρόθεσμα η προσκόμιση των ζητηθέντων στοιχείων προς το Αυτοτελές Τμήμα στις 21/2/2024 με καταληκτική ημερομηνία 22/2/2024, προς 4 αποδέκτες του τμήματος.

Σε σημερινή (22/3/2024) επικοινωνία που έγινε από το γραφείο του Γεν. Γραμματέα κ. Χριστόπουλου προέδρου της επιτροπής με τον Δήμαρχο, μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν παραληφθεί κανονικά και εμπρόθεσμα τα απεσταλμένα από τον Δήμο μας πρόσθετα στοιχεία και ότι τα δημοσιεύματα είναι λανθασμένα. Μας πληροφόρησαν επίσης ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και με επιτόπιες αυτοψίες για τον καθορισμό των νέων αξιών.

Είμαστε σίγουροι ότι το λάθος που έχει γίνει όπως το αναγνώρισε τόσο ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κος Σταϊκούρας αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες του νησιού θα διορθωθεί, όπως το υποσχέθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα