18 μετανάστες εντοπίσθηκαν στη Σύμη

Χθες το πρωί, ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.) ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Σύμης, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) πολυεστερικό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα με πορεία βορειοδυτικά νησίδας Νίμος.

Το Τ/Χ προσέγγισε και προσάραξε σε βραχώδη περιοχή και οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή στη χερσαία περιοχή. Στελέχη του Π.Π.Λ.Σ. μαζί με στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) που κατέπλευσε στην περιοχή, εντόπισαν και περισυνέλεξαν συνολικά δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς (15 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικα).

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σύμης και κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες την 09-06-2024 από ΝΤΑΤΣΑ Τουρκίας, ενώ είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα