Ύποπτη τουρκική κινητικότητα στα Ίμια – Λέμβος πλησίασε το νησί, άμεση η ελληνική αντίδραση

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στα Ίμια, όταν από το ελληνικό φυλάκιο στην Καλόλιμνο το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις δύο νησίδες εντοπίστηκε ύποπτη τουρκική κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, η φρουρά παρατήρησε σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής ΚΑΑΝ 29 να πλησιάζει προς τα Ίμια και να κατεβάζει μια μικρή λέμβο μέσα στην οποία επέβαιναν τρία άτομα δύο μάλιστα από αυτά φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα. Η λέμβος κινήθηκε προς τις δύο νησίδες και για αρκετά λεπτά έπλεε συνεχώς γύρω από αυτές.

Τις κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούσαν και κατέγραφαν από την πρώτη στιγμή τα Στελέχη της φρουράς στην Καλόλιμνο με τα μέσα παρακολούθησης που διαθέτουν ενώ ήδη είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές. Στην ΑΣΔΕΝ σήμανε συναγερμός και άμεσα ενημερώθηκε τόσο το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ όσο και το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Στην  περιοχή έφτασε γρήγορα πλωτό του Λιμενικού RAFNAR το οποίο εντόπισε την τουρκική λέμβο.

Ακολούθησε καταδίωξη με την Τουρκική ΚΑΑΝ 29 να επιχειρεί να εμπλακεί κινούμενη με επικίνδυνους ελιγμούς προς το Ελληνικό σκάφος. Το πλήρωμα όμως του RAFNAR άριστα εκπαιδευμένο και με αποφασιστικότητα καταδίωξε την Τουρκική λέμβο με αποτέλεσμα αυτή να απομακρύνεται και να επιστρέφει στο σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής από το οποίο είχε ξεκινήσει για να απομακρυνθεί τελικά από την περιοχή.

Τόσο στην περιοχή των Ιμίων όσο και στο σύνολο των θαλάσσιων συνόρων της χώρας η εγρήγορση παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι όλα τα βλέμματα βρίσκονται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες και πριν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου από τους γείτονες έχουν θέσει τους «φρουρούς’» του Αρχιπελάγους σε πλήρη ετοιμότητα.

(Πηγή: Newpost.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα