Ξαναβγαίνει στον “αφρό” το yachting: Αναμένεται αύξηση 200% των Αμερικανών στη Ρόδο και αλματώδης άνοδος των Μεξικανών κι Αιγυπτίων μεγιστάνων

Εξαιρετικές είναι οι προοπτικές εκτός από την κρουαζιέρα και στο yachting για το 2022 στα νησιά της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Real Voice 99.5 και στον Τέρη Χατζηιωάννου ο ναυτιλιακός πράκτορας Μιχάλης Ροδίτης, μπορεί να χάνουμε φέτος τα σούπερ γιοτ των Ρώσων -κυρίως στη Ρόδο και τη Σύμη- όμως τα μηνύματα και οι κρατήσεις είναι ιδιαίτερα θετικά, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αφού αναμένεται αύξηση πάνω από 200% στους Αμερικανούς επισκέπτες με πολυτελή σκάφη, κότερα και θαλαμηγούς, ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι η αύξηση των ναυλώσεων στο yachting και από τις δύο αγορές της Αιγύπτου και του Μεξικού προς Ρόδο, με επιβάτες ιδιαίτερα υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

 

Της Νατάσας Παμπρή

 

Επιπλέον ο κ. Ροδίτης τόνισε ότι η Λέρος αναμένεται να γίνει η δεύτερη Μύκονος του Αιγαίου το φετινό καλοκαίρι, αφού μετά τις 15 Ιουνίου είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των κρατήσεων για ελλιμενισμό σκαφών στο νησί.

“Φέτος πραγματικά παρόλο που έχουμε ένα μεγάλο μειονέκτημα, χάνοντας τα μεγάλα γιοτ των Ρώσων τα οποία επισκέπτονται την περιοχή, ειδικά Ρόδο, Σύμη κλπ., έχουμε λόγω της υπερβολικής αύξησης των καυσίμων, το θετικό στοιχείο ότι η Τουρκία χορηγεί αφορολόγητο πετρελαίο σε όλα της τα λιμάνια για όλα τα σκάφη ανεξαιρέτως, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι επαγγελματικό όπως είναι εδώ, και αυτό μόνο όταν είναι υπό ναυλώση ανεξάρτητα οποιοσδήποτε ιδιώτης ακόμα και οι Ροδίτες που έχουν δικά τους ιδιωτικά σκάφη μπορούν να πάνε απέναντι να πάρουν αφορολόγητο πετρέλαιο και να ταξιδέψουν στην περιοχή. Με γνώμονα λοιπόν αυτό και ειδικότερα με το θέμα της διαφοράς της τιμής του καυσίμου πλέον για αυτόν που κάνει την κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα να έρθει εδώ πέρα με το ένα τρίτο και να κάνει τις διακοπές του φέτος στα Δωδεκάνησα αντί στον Αργοσαρωνικό και έτσι έχουμε παρατηρήσει ότι πολλά ναυλομεσιτικά γραφεία έχουν αλλάξει τα προγράμματά τους και να ναυλώνουν σκάφη μεγάλα ιδιαίτερα στην περιοχή της Δωδεκανήσου με την προϋπόθεση ότι πρώτα θα πάνε Τουρκία να πάρουν πετρέλαια και μετά να κάνουν κρουαζιέρα στα νησιά. Η Τουρκία με νόμο επιτρέπεται να δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο στον οποιονδήποτε με την προϋπόθεση όμως ότι αυτό το πετρέλαιο θα καταναλωθεί εκτός Τουρκίας”.

Επίσης ο κ. Ροδίτης επισήμανε ότι φέτος “έχουμε αύξηση πάνω από 200% Αμερικανών και εμφάνιση της νέας τάξης πραγμάτων, των Αιγυπτίων. Επίσης Μεξικανοί θα έρθουν στην περιοχή μας φέτος και όταν λέμε Μεξικανούς δεν εννοούμε αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση, εννοούμε μία τάξη η οποία ταξιδεύει με μεγάλα σκάφη, αναφερόμαστε σε μεγιστάνες!!!”

Η ΛΕΡΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τέλος, ο κ. Ροδίτης αναφερόμενος στην αλματώδη άνοδο που θα έχει φέτος το καλοκαίρι η Λέρος, τόνισε χαρακτηριστικά:

“Σε Ρόδο, Καστελόριζο, Σύμη και νησιά του βορείου συγκροτήματος -όπως η Λέρος- που φέτος πιστεύω ότι θα είναι η δεύτερη Μύκονος της Ελλάδος! Στη Λέρο μετά τις 15 Ιουνίου είναι απίστευτες οι αφίξεις που έχουν ανακοινωθεί.

Είναι σημαντικό να μπαίνουν άνθρωποι σε κάποιες θέσεις οι οποίοι είναι γνωστές όπως ο αντιδήμαρχος της Λέρου κ. Καστής που είναι πράκτορας και κάνει πολύ σημαντική δουλειά. Ξαφνικά μπήκε στο κάδρο η Λέρος, κάποιοι πήγαν με σκάφη δοκιμαστικά, κάποιοι πήγαν για μισή μέρα να κάνουν τα χαρτιά και έμειναν 8 μέρες, κάποιοι άλλοι πήγαν για μία μέρα, μείνανε τρεις και ξέρετε πώς λειτουργούν τα social media τώρα, έγινε ένας χαμός και φέτος έχουμε πολύ δουλειά στο βόρειο συγκρότημα και βέβαια στην περιοχή μας. Όλα αυτά συντελούν σε ένα πολύ αισιόδοξο κλίμα, επίσης είναι πολύ βασικό ότι ξεκινάμε με μηδέν μέτρα, πληρότητα 100% στα δρομολόγια και δεν υπάρχουν μέτρα εθνικοτήτων”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα