Θεαματική ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού στη Ρόδο, με 470 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων!

Διπλάσιος αριθμός προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων αναμένεται στη Ρόδο τη φετινή σεζόν, απ’ ότι το 2019 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό.

Της Νατάσας Παμπρή

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον προγραμματισμό αναμένονται 460 με 470 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, ενώ το 2019, προσέγγισαν το λιμάνι της Ρόδου 270 πολυτελή πλοία, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” με τον Τέρη Χατζηιωάννου o τουριστικός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι είναι εντυπωσιακό το νούμερο, αφού ανακάμπτει ο θαλάσσιος τουρισμός μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας που στέρησε τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

“Είναι αρκετά θετικά τα στοιχεία για φέτος μετά από κάποιες δύσκολες χρονιές, λόγω της πανδημίας ανακάμπτει η κρουαζιέρα ξανά στη Ρόδο και συγκριτικά με το 2019 που ήτανε μία καλή σεζόν για τη Ρόδο είχαμε γύρω στις 270 προσεγγίσεις και φέτος μέχρι στιγμής αναμένονται 460 με 470 προσεγγίσεις, δηλαδή ουσιαστικά διπλασιασμός του 2019,πολύ εντυπωσιακό νούμερο και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σαν χώρα ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως που άνοιξε τα λιμάνια της και αντιμετώπισε την πανδημία και τα πρωτόκολλα. Όσον αφορά την κρουαζιέρα τώρα απολαμβάνουμε κατά κάποιο τρόπο το προνόμιο ότι ήμασταν οι πρωτοπόροι και μας προτίμησαν ξανά. Η κρουαζιέρα δεν είναι ένας προορισμός συνδυάζει πάρα πολλούς προορισμούς ειδικά έτσι όπως είναι η Ρόδος τοποθετημένη γεωπολιτικά επηρεαζόμαστε πολύ από χώρες που είναι εκτός Ευρώπης στα δρομολόγια δηλαδή χώρες όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και χώρες προς την Αφρική. Και σαν τελικός προορισμός μπορούμε να το δούμε αλλά για άλλα Target groups και κρουαζιέρες, πιο μεγάλα πλοία και με πιο ποιοτικό κόσμο. Ένα σύμπλεγμα νησιών που έχουμε που είναι καταπληκτικό και συνδυαστικά υπάρχουν πολλές επιλογές”.

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης για τις τιμές στην κρουαζιέρα, ανέφερε:

Η κρουαζιέρα πάντα έχει τουλάχιστον δύο χρόνια σχεδιασμό μπροστά, οπότε τώρα όσον αφορά τις τιμές είναι λίγο η περίεργη κατάσταση, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας που επηρεάζει αρκετά πράγματα κι είναι ένα δύσκολο μείγμα, είναι ένας μεγάλος γρίφος για όλους αυτό το κομμάτι. Γενικά πάντως παραμένουν αρκετά ανταγωνιστικές στα πακέτα τους οι εταιρείες γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλα πλοία που κινούνται στην περιοχή και υπάρχει και πολύ μεγάλη ζήτηση για να γεμίσουνε αυτά τα πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα