Βρετανικός τουρισμός | Πλήρης άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Παρασκευή 18 Μαρτίου

Ήρθησαν και οι τελευταίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής.

Έτσι, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Βρετανία δεν θα χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF), Παράλληλα καταργούνται τα τεστ για τον κορονωϊό σε εμβολιασμένους και μη. Οι μη εμβολιασμένοι μέχρι τώρα έπρεπε να κάνουν τεστ πριν από την αναχώρηση και τεστ δύο ημέρες μετά την άφιξη.

«Όλα τα εναπομείναντα ταξιδιωτικά μέτρα για την πανδημία, περιλαμβανομένων της Φόρμας Εντοπισμού Επιβατών και των διαγνωστικών τεστ στις αφίξεις, θα αρθούν για τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 4:00 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδος) της 18ης Μαρτίου» έγραψε ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς σε ανάρτηση του στο Twitter. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές αυτές μπορούν πλέον να γίνουν εξαιτίας της εμβολιαστικής κάλυψης και παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία εν όψει του Πάσχα.

Τα νέα μέτρα εντάσσονται στη φιλοσοφία της κυβέρνησης να μάθουμε να ζούμε με τον ιό («Living with Covid»), καθώς πλέον το 86% του πληθυσμού να έχει λάβει έχει λάβει τη δεύτερη δόση τιυ εμβολίου και 67% έχει κάνει και την αναμνηστική ή τρίτη δόση.

Επισημαίνεται πάντως ότι τον Μάρτιο ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά, εγείροντας ερωτήματα για το πόσο μόνιμη θα είναι τελικά η χαλάρωση των μέτρων.

tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα