Τουρισμός | Έκρηξη ταξιδιών την Άνοιξη από τους ηλικιωμένους Αμερικανούς

Έκρηξη στις κρατήσεις διακοπών για ανοιξιάτικα ταξίδια από τους Αμερικανούς τουρίστες της τρίτης ηλικίας διαπιστώνει έρευνα της ιστοσελίδας σύγκρισης συμβολαίων ταξιδιωτικής ασφάλισης squaremouth.com.

Η ιστοσελίδα ανέλυσε δεδομένα πωλήσεων για ταξίδια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και διαπίστωσε ότι η κορυφαία πληθυσμιακά ομάδα στις κρατήσεις ταξιδιών είναι οι baby boomers (γεννημένοι από το 1946-1964) και οι γεννηθέντες πριν από το 1945.

Η έρευνα του Squaremouth.com έδειξε ότι οι ταξιδιώτες που γεννήθηκαν πριν από το 1965 ξοδεύουν περισσότερα για τις ανοιξιάτικες ταξιδιωτικές αποδράσεις σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την πανδημία. Φέτος, οι ταξιδιώτες ασφαλίζουν ταξίδια που είναι 5% πιο ακριβά από το 2019 και 12% ακριβότερα από τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν το 2021.

Το μέσο κόστος ταξιδιού ανά ταξιδιώτη το 2022 είναι 2.943,14 $ για τους baby boomers και 3.053,06 $ για τους γεννηθέντες πριν από το 1945.

Οι baby boomers έχουν πλέον ανακτήσει τη θέση ως η κορυφαία ηλικιακή ομάδα που ταξιδεύει. Η Gen-Xers ξεπέρασε για λίγο τους Baby Boomers κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά επισκιάστηκε για άλλη μια φορά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία από αυτούς. Αυτή τη στιγμή, οι baby boomers αποτελούν το 28% των πωλήσεων για ταξίδια την άνοιξη, έναντι 20% των πωλήσεων ταξιδιών την ίδια περίοδο το 2021.

Οι κρουαζιέρες συνεχίζουν επίσης να είναι δημοφιλείς για τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες. Ειδικά οι Baby Boomers επιλέγουν κρουαζιέρες για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Τέλος, η έρευνα δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι καταλαμβάνουν μικρότερο μερίδιο στην αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης αυτή την εαρινή διακοπή από ό,τι τα χρόνια πριν από τον COVID-19. Το 2019, περισσότεροι από τους μισούς ασφαλισμένους ταξιδιώτες κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν ηλικιωμένοι. Φέτος, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε περίπου 30%.

www.tornosnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα