Βράβευση μαθητών και καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Ρόδου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Φ. Ζαννετίδη βραβεύθηκαν σήμερα για την εξαιρετική παρουσίαση της Ρόδου στο κυριακάτικο «Βήμα» της 23ης Ιανουαρίου 2022 οι 65 μαθητές και 15 καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανίας).

Ένα ένθετο-έκπληξη για τη Ρόδο, αφού για πρώτη φορά μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ρόδου, υιοθετούν το ρόλο του ρεπόρτερ και δημοσιογράφου μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, επιτόπια καταγραφή, έρευνα και συνεντεύξεις, γράφουν για τη Ρόδο, την Ιστορία της μέσα στους αιώνες και την αναδεικνύουν, γράφουν για τους μεγάλους Ρόδιους Μαθηματικούς και Αστρονόμους· παρουσίασαν τα απαράμιλλης ομορφιάς κεραμικά I.C.A.R.O., έγραψαν για το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το σχολείο τους, την παλιά ιταλική Καπνοβιομηχανία, κάλυψαν το φετινό μεσαιωνικό φεστιβάλ της Ρόδου, έγραψαν για τον πρωτοπόρο Ρόδιο σκιτσογράφο Βαγγέλη Παυλίδη, τη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων στη συνέχιση της παράδοσης και διατήρησης της λαϊκής κληρονομιάς· επισκέφτηκαν το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ρόδου, το κτίριο της Καστελλανίας της μεσαιωνικής πόλης· γράφουν για τα κάστρα της Ρόδου, τη Φιλέρημο και τις κρυμμένες της ομορφιές· πήραν συνέντευξη από τον κ. Μιλτιάδη Λογοθέτη για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού· παρουσίασαν τις μοναδικές στον κόσμο άγριες ορχιδέες της Ρόδου, το εμβληματικό ελάφι Dama dama, το λιλιπούτειο ψαράκι Γκιζάνι, που καταφέρνει να επιβιώνει και τις μοναδικές πεταλούδες στη μαγική κοιλάδα των Πεταλουδών· έγραψαν για τα θρησκευτικά προσκυνήματα, τις ανθρωπιστικές δράσεις και φυσικά για τις γεύσεις του νησιού, παραδοσιακά εδέσματα, όπως το μελεκούνι, το ποτό Κοριαντολίνο και την ιστορία του.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γε.Λ. Ρόδου, είχαν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών, τις ανησυχίες τους για την πανδημία της νόσου Covid-19 και σχολιάζουν την αστεία πλευρά της τηλεκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα