Β. Κικίλιας στον Real Voice: Να διατηρήσουμε το rebranding της χώρας μας στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Voice 99,5 o υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και τόνισε ότι γίνεται η απαιτούμενη προεργασία για την αντιμετώπιση όποιου προβλήματος προκύψει, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να αναλύουμε σωστά τα δεδομένα. Ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στρατηγικά και από πλευράς τακτικής, για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρξουν» ανέφερε.

Το ενδιαφέρον, όπως είπε ο Υπουργός στρέφεται αφενός στο κατά πόσο θα επηρεαστούν τα τουριστικά ρεύματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία προς την Ελλάδα, αφετέρου στο κατά πόσον η ενεργειακή κρίση που επιτείνεται τώρα με τον πόλεμο, θα επηρεάσει την διάθεση και την δυνατότητα για ταξίδια.

Τόνισε πάντως ότι η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια με την διαχείριση της πανδημική κρίσης απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε δύσκολες καταστάσεις. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Ελλάδα μέσα στην πανδημία κατάφερε να κάνει rebranding του ονόματός της στις διεθνείς τουριστικές αγορές, ως ένας ασφαλής προορισμός.

Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η καρδιά μας και οι ενέργειές μας πρέπει να στραφούν προς αυτούς τους ανθρώπους. Σημείωσε ότι υπάρχουν 50.000 πλεονάζουσες θέσεις στον ελληνικό τουρισμό που δεν καλύφθηκαν πέρυσι από την εγχώρια αγορά, κατά συνέπεια θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι, με αξιοπρέπεια, με ευρωπαϊκές συμβάσεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας να απορροφηθούν και να βοηθήσουν σε αυτόν τον κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

© 2020-2024 – RealVoice 99.5 All Rights Reserved.  Κατασκευή ιστοσελίδας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε μία προσωποποιημένη εμπειρία καθώς και για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. ΑΠΟΔΟΧΗ Μάθε περισσότερα